Menu
RSS

Antalya’da İmar Barışına Rekor Başvuru

Antalya’da İmar Barışına Rekor Başvuru

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi düzenlendi. En fazla belge düzenlenen Manavgat olurken, Kepez 2’nci, Alanya 3’üncü sırada yer aldı. Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi düzenlendi.

Şubat ayı sonu rakamlarına göre; en fazla belge düzenlenen ilçe yüzde 13,2’lik oranla Manavgat olurken, Kepez 2’inci, Alanya 3’üncü sırada yer aldı. En az başvuru İbradı, Akseki, Demre ve Finike’den geldi.

19 İLÇE LİSTELENDİ

Merkez ilçeler arasında yer alan Muratpaşa’daki yapı kayıt belgesi talebi başvuru sayısı yüzde 7,6, Aksu’da yüzde 6,2, Konyaaltı’nda yüzde 5,6, Döşemealtı’nda yüzde 3,3 olarak kayıtlara geçti. Kemer’de bu oran 6,4, Serik’te 6,5, Kaş’ta 5,2’de kaldı.

VAKİT KAYBEDEMEYİZ

İmar barışı kapsamında ortaya çıkan verilerin çok önemli olduğunu kaydeden Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cem Oğuz, şöyle dedi: “Riskli yapıların tespiti açısından çok önemli veriler elde edildi. Şimdi vakit kaybetmeden riskli yapılara müdahale edilmeli.”

MÜDAHALE DE ÖNEMLİ

Yeni yapıların güvenliği konusuna da vurgu yapan Oğuz, “Yılbaşı itibariyle yasal zorunluluk haline getirilen çipli beton uygulaması yapı güvenliği açısından çok önemli.

Bu sistem sayesinde betonun kalitesini, ne zaman, nereye döküldüğünü dijital ortamda görebiliyoruz. Tabi tespit edilen ihlallere zamanında müdahale de çok önemli” dedi.

10,5 MİLYON BAŞVURU

İmar barışına toplam başvurunun 10,5 milyon olduğunu açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çipli beton uygulamasıyla ilgili şu bilgileri vermişti:

“561 bin çipli beton alımı ve denetimi yapıldı. Müteahhitlerimizi sınıflandırdık. 500 konut yapmış müteahhitler bundan sonra 500 konut üretebilecek. Ama 500 konut hiç üretmemişse ‘Sen 500 konut yapma’ diyoruz.

yukarı çık
0
Paylaşım