Menu
RSS

Antalya’da Kumarhane Tartışması!

Antalya’da Kumarhane Tartışması!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in, “EXPO kumarhane olabilir” fikri kentte tartışma yarattı. AK Parti, kumarhane fikrine karşı çıkarken, CHP ve MHP il başkanları teklifin tartışılabileceğini dile getirdi.

Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliğini taşıyan çiçek ve çocuk temalı EXPO 2016’ya ait 1121 dekar alanın belli bir bölümünde (100 dönüm) sadece yabancı turistlerin yararlanacağı özel bir kumarhanenin oluşturulabileceği fikrini gündeme taşıyan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’e siyaset dünyasından hem destek, hem itiraz geldi.

Karar Bakanlığın

1,5 Milyar lira harcanarak hayata geçirilen dev yatırımın botanik bahçesi olarak planlandığını, bundan sonra da aynı şekilde kullanılacağını söyleyen AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, “Son kararı elbette ilgili bakanlığımız verecek.

Bu alanla ilgili planlamaları da en iyi Davut Bey’in bilmesi gerekiyor. Çünkü kendisi EXPO yönetiminde. Ancak ben şunu söyleyebilirim; kumarhane gibi şeyler hükümet politikamıza ters” dedi.

Expo Atıl Kalmamalı

Çok büyük yatırım yapılan EXPO 2016’nın Türkiye ve Antalya’ya yeterli katkıyı sunamadığını belirten CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, “Harcanan maliyet ve getiri ortada. Biz buranın atıl kalmasını engelleyecek, ülkemize kentimize katkı sağlayacak her türlü projeyi destekleriz.

Davut Bey’in önerisi de konuşulup tartışılabilir. Burası atıl kalmamalı. Doğru bir düzenleme ile yatırımın karşılığı en kısa sürede alınmalı” diye konuştu.

Planlı Olmalıyız

Yabancıların yararlanacağı kumarhane projesi için önce yasal düzenleme gerektiğinin altını çizen MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ise şöyle dedi: “Asıl hata bu projenin planlamasında yapıldı.

Bu kadar büyük bir yatırımın ne olacağını şimdi tartışıyorsak bunda bir eksiklik var demektir. Davut Bey için iyi şeyler düşünen bir iş adamı. Fikirler elbette konuşulur. Ancak önemli olan kentimizin, ülkemizin kazanmasıdır. Bunun içinde planlı ve hızlı hareket etmeliyiz.”

ATSO Başkanı Ne Demişti?

Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde (ATİK) konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, EXPO’ya kumarhane yapılması fikriyle ilgili şunları söylemişti: “Şu anda buna ihtiyacımız var. Orada 1100 dönüm yer var. 100 dönümünü ayırsınlar. Sokmasınlar kardeşim içine Türkleri. Yapalım kumarhaneyi. İhtiyacımız var.” 

yukarı çık
0
Paylaşım