Menu
RSS

Antalya’da Minibüsçülere İmza Atmadılar Diye Sefer Yasağı Geldi! Öne çıkarılmış

Antalya’da Minibüsçülere İmza Atmadılar Diye Sefer Yasağı Geldi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım konusunda son alınan karar gereği minibüslerin 12 metrelik otobüse çevrilmesi kararı eyleme neden oldu. Büyükşehir Belediyesi ulaşımla ilgili aldığı son karar gereğince minibüslerini otobüse çevirmek için imza atmayan 433 minibüs esnafına sefer yasağı geldi.

Varsak depolama merkezinden polis eşliğinde sefer yasağı koyarak minibüslerin trafiğe çıkmasının engellenmesi üzerine olay yerine giden CHP il yöneticileri, bu uygulamanın zorbalık olduğunu dile getirdiler.

CHP İL Sekreteri Cengiz Gülebay’la yaptığımız görüşmede, olayı şöyle anlattı:

“Antalya’da odalar ve meslek kuruluşları ile danışarak ortaklaşa bir ulaşım master planı hazırlamayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, duyumlarımıza göre 50.00 lira vermeyen ve dönüşüme imza atmayan 433 minibüs esnafı Varsak Depolama alanında esir tutulmuşlardır.

Dönüşüm için 50.000 lira alınması eğer doğru ise bu bir faciadır. Neye karşılık, ne için bu para istenmektedir bu açıklığa kavuşturulmalıdır.

Ayrıca bu tür dönüşümler esnafı zor durumda bırakarak değil, onları ikna ederek, birlikte yapılmalıdır. Evine ekmeğini götürmek isteyen esnafa imza atmadın diye sefer yasağı koymak ta nereden çıktı? Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım