Menu
RSS

Antalya’da RUNATOLIA Heyecanı Başlıyor

  • Yazan 
Antalya’da RUNATOLIA Heyecanı Başlıyor

Sağlıklı yaşamı hayat tarzı olarak benimseyen sporseverlerin katıldığı RUNATOLIA maratonu11’inci yılında 11 bin kişinin katılımı ile gerçekleşiyor. Türkiye’nin en büyük life style maratonu olan “Uluslararası Antalya Runatolia Maratonu” basını bilgilendirme toplantısı ile start aldı.

4 Mart’ta başlayıp çeşitli etkinliklerle beraber 3 gün sürecek bir spor festivaline dönüşecek olan Runatolia 2016 programı festival ana sponsoru Gloria Sports Arena tesislerinde sponsor kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı ile açıklandı.

Turset Project Management organizasyonunda gerçekleştirilecek olan Runatolia yarışmalarının isim sponsoru Corendon Havayolları ile ana sponsorlar Anadolu Hastanesi, Terracitty AVM, NestlePure Life, Gloria Sports Arena, CNN Türk gibi Türkiye’nin lider markalarının temsilcilerinin yer aldığı Runatolia Maratonu tanıtım toplantısına geniş bir basın mensubu katılımı oldu.

Basın toplantısına Runatolia 2016 programı hakkında basın mensuplarına bilgi veren Turset Project Management sahibi Özgür Emeklioğlu, 2006 yılında 800 kişinin katılımı ile başlayan yarışmalara ilginin giderek büyüdüğünü belirtti, etkinliğe 11’nci yılında 11 bin kişinin katılmasının beklendiğini söyledi.

Emeklioğlu İstanbul Maratonu’ndan sonra Antalya Runatolia maratonun 2’nci büyük maraton olduğunu belirtti, bu etkinliğin Türk halkının morale en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılacak olmasının önemine dikkati çekti.

Özgür Emeklioğlu, TerracityAVM’de 4 Mart Cuma günü tüm sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecek olan makarna partisi ile start alacak olan etkinlikler kapsamında 5 Mart’ta Muratpaşa Kent Meydanı’nda çocuklar için minik adımlar koşusu, 100 kadının katılacağı özel yüksek topuk koşusu, bu yıl ilk kez programa alınan Çek-Çek Bavul yarışması, kısa mesafe koşmak isteyenler için 4 km Terracity Run koşuları yapılacağını söyledi. 6 Mart Pazar günü ise 10km, 21km ve 42km olmak üzere 3 farklı mesafede maraton koşulacağını, aynı gün geniş katılımlı bir parti gerçekleştirecek.

Runatolia maratonları için Antalya’ya 40 ülkeden 2 bine yakın yabancı sporcunun geleceğini ifade eden Özgür Emeklioğlu,yarışmaların gerçekleşeceği 4-6 Mart tarihleri arasında Anadolu Hastanesi’nin 13 ambulans ve 40 personelle sağlık hizmeti vereceğini, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir, Muratpaşa, Manavgat, Konyaaltı, Finike belediyelerinin de bu etkinliğe güvenlik ve lojistik destek katkısı koyacaklarını belirterek bu kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

“Adım adım” da destek veriyor

Sağlıklı yaşamı hayat tarzı olarak benimsemiş binlerce sporseverin katıldığı maratona sivil toplum örgütlerinin yanı sıra 1989 yılından bu yana omurilik felçlilerinin tıbbî, meslekî, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü ve yeni omurilik felçlilerinin oluşmaması için yoğun hizmetlerde bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği de (TOFD)“adım adım” projesi ile destek olacak.

Türkiye'nin ilk yardımseverlik koşu grubu olan Adım Adım projesi temsilcisi Kıvanç Ergun da Antalya Runatolia’ya sosyal sorumluluk partneri olarak 9 kez katıldıklarını, ilk yıl 44 koşucu ile yer aldıkları maratonda 74 bin lira bağış toplarken bu rakamın 2015 yılında 470 koşucu ve 1 milyon 200 bin liralık bağış rakamına ulaştığını, önümüzdeki etkinlikten ise çok daha fazla bağış beklediklerinin altını çizdi.

Spor Festivalini CNN Türk canlı yayınlarla duyuracak

Türkiye’nin önemli haber kanalarından biri olan CNN TürkRunatolia resmi medya partneri ve yayıncı kuruluşu olarak bu önemli etkinliğe destek verecek. CNN Türk Spor direktörü Cem Yılmaz da yaptığı konuşmada, sponsorluğu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirtti, Runatolia’nın önümüzdeki yıllarda bir dünya markası olacağı umudunu taşıdıklarını söyledi.

Runatolia ana sponsoru Gloria Sports Arena Genel Müdürü Richard Ungerhofer de, 2016’nın Türk turizmi için zor bir yıl olacağına dikkati çekti, Gloria Sports Arena olarak 50 farklı spor kulübünü tesislerde ağırladıklarını belirtti. Ungerhofer, Türkiye’ye gelmeyen takımları Antalya’ya getirdiklerini ifade etti, son günlerde yaşanan acı olaylara atıfta bulunarak“ Keşke basında sadece hep spor haberlerinin okusak.”dileğinde bulundu.

Basın toplantısı sonunda CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz ve organizasyon kuruluşu Turset Project sahibi Özgür Ekmekoğlu tarafından sponsor firmaların temsilcilerine ve basın mensuplarının vereceği destek için de İleri gazetesi yazı işleri müdürü Okan Dilek’e madalya takıldı. Runatolia basın toplantısına katılan gazetecilere ayrıca Gloria Golf tesiserinde golf eğitimenleri tarafından golf teknikleri eğitimi verildi.

Doğukan Manço ile Minik Adımlar

Barış Manço’nun 7’den 77’ye konseptini son dönemde uygulamaya başlayan ve özellikle çocuklara yönelik birçok etkinliğe katılan Doğukan Manço’da bu yıl Runatolia’nın özel davetlisi olarak katılım gösterecek. Minik adımlarda yarışacak 4-6 yaş arasındaki çocuklarla beraber 200 metre koşacak olan Doğukan Manço, yarış sonrasında da Barış Manço’nun en sevilen şarkılarını çalacak ve çocuklara imza dağıtacak.

7 cm topukla koşacaklar

Türkiye’de gerçekleştirilen en eğlenceli ve değişik yarışmalardan biri olan Yüksek Topuk koşusu bu yılda yine kadınların buluşması noktası olacak. 7cm yüksekliğindeki topuklu ayakkabı ile sadece 100 kadının katılımıyla sınırlandırılan ve 20’şerli 5 grup halinde yarışılarak en iyi dereceyi elde eden kadının kazanacağı ödüllü yarışma 5 Mart cumartesi günü Muratpaşa Belediyesi yanındaki kent meydanında yapılacak ve startını da Doğukan Manço verecek.

TerracityRun; İster Koş, İster Yürü

Daha önce Halk koşusu adı altında gerçekleştirilen etkinlik bu yıldan itibaren TerracityRunolarak 5 Mart cumartesi günü yapılacak. Sağlıklı yaşamı benimsemiş her yaştan Antalyalının koşarak ya da yürüyerek katılabileceği TerracityRun, Fener mahallesindeki 4km’lik bir parkurda gerçekleştirilecek. Koşu sonrasında Muratpaşa Belediyesi’nin yanındaki kent meydanında sürpriz gösteriler ve mini konser eşliğinde parti yapılacak.

Spor, müzik ve eğlence dolu dakikalar

Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın 40 farklı ülkesinden katılım gösteren sporseverler için kış mevsiminde aynı zamanda bir tatil kaçamağı alternatifi de sunanRunatolia’ya katılanlar sadece koşmak için tek gün gelmek yerine öncesi ya da sonrasında Antalya’da birkaç gün daha kalarak spor, eğlence ve tatili birleştiriyor.

Bölge otelleriyle yapılan anlaşmalar sayesinde sporculara özel hazırlanan paketler ile aileleriyle beraber gelenler hem koşmanın hem de tatilin keyfini çıkarıyor. Yaklaşık 8 bin kişinin katılımı sayesinde bölgedeki otellerde sezon durgunluğunu bir ölçüde üzerlerinden atıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım