Menu
RSS

Antalya Şah-ı Merdan ‘Sokaklarında Öldürülmeden Gezinebilen Bir Ülke Özlüyoruz’

  • Yazan 
Antalya Şah-ı Merdan ‘Sokaklarında Öldürülmeden Gezinebilen Bir Ülke Özlüyoruz’

Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği'nin 3. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen birlik ve dayanışma yemeğiyle kutlandı. Antalya kent merkezindeki 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen yemeğe, Alevi ve Bektaşilerin yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden davetliler de katıldı.

Derneklerinin 3. kuruluş yıldönümü sebebiyle bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Şükrü Yıldız, programlarında sadece Alevi ve Bektaşilerin değil sunni, Kürt, Çerkez olmak üzere toplumun her kesiminden davetlinin yer aldığını söyledi.

Ülke olarak birlik, beraberlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini belirten Yıldız, "Çünkü şu an ülkemizin etrafında 3. Dünya Savaşı'nın tamtamlarını duymaktayız. Ülkemizde de iyice ayrıştırmanın olduğu bir yerde biz birlik, beraberlik, dayanışma meclisi adı altında bir araya geldik. Toplumun çeşitli fertlerini çağırdık. Tüm kesimler bu yemeğe davet edildi. Sünnisi, Alevisi, Kürdü, Çerkezi geceye katıldı." dedi.

Böyle zamanlarda daha sık bir araya gelinmesi, gönüllerdeki sevgi ve hüznün paylaşılması gerektiğini ifade Şükrü Yıldız, Hacı Bektaşi Veli'nin "Dili, dini, rengi ne olursa olsun, iyiler iyidir." sözünü hatırlattı. Dernek Başkanı Yıldız, yemekteki konuşmasında dini, ırkı ve siyasi görüşü sebebiyle kimsenin öldürülmediği, cinsiyet ayrımının olmadığı, tecavüzcülerin kol gezmediği, sokaklarında öldürülme korkusu olmadan gezilebilen bir ülke özlemini dile getirdi.

Her bireyin her kesimin her düşüncenin karşısındakini öteki olmaktan çıkarması ve olduğu gibi benimsemesi gerektiğini, değişmeye zorlamaması, ikiyüzlülüğe mecbur bırakmadan kabullenmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Aynı safta bulunması gerekenler birbirlerinin eksikliğinin değil, yanyana olmanın herkesi güçlü kılacağını kavrayamadıkça, dayanışma da birlik ve beraberlik de sadece varılması gereken birer hedef olarak kalır. Şimdi oturup topluma yön verenler düşünmelidir.

Bu milletin, eğitiminden sağlığından, güvenliğinden, malından, dininden, namusundan, özgürlüğünden, suyundan, aşından, işinden sorumlu olanlar düşünmelidir. Birlik ve beraberlik adına ortaya çıkanlar, en küçükten en büyüğüne, sosyal ve kültürel alanda hizmet adına ortaya çıkanlar düşünmelidir. Neden bir türlü istediğimiz, arzu ettiğimiz manada umut ettiğimiz, beklediğimiz ya da hedeflediğimiz toplumsal dayanışmayı sağlayamıyoruz?

Neden birlik ve beraberliğimizi temin edemiyoruz? Toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik ve fedakârlık ruhu ile bezenmiş, hoşgörülü, affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihlal etmeyen, günü kurtarma, koltuğu koruma peşinde olmayan, toplumun hiçbir ferdini kendi egosu için ya da süregelen kısır döngü devranların devamı için feda etmeyen, liderler ve yöneticilerle sağlanabilir."

Yurdakul: “Bu toprakların mayası işte bu dedim”

Yıldız’dan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Ahmet Selim Yurdakul kürsüye gelerek, ülkenin birlik ve beraberliği için çalışan herkese teşekkür etti. Yurdakul “Geçenlerde Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı sırasında ilkin 4, ondan sonra da 28 vatan evladımızın katledildiğini öğrendik. Ben buradan hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Bomba meclise 100 metre uzaklıkta patladı, morallerimiz alt üst oldu. İşte o anda Antalya’dan aldığım bu davet ile kalbimde bir umut belirdi” dedi.

Yurdakul sözlerini şöyle tamamladı; “Bu toprakların mayası işte bu dedim. Mezhebine, inancına, kökenine bakmaksızın birlik ve beraberliğin değer kazandığı bu topraklarda yaşadığımızı bir kez daha anladım. Şu anda aynı duyguları sizlerle paylaşıyorum ve sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Birlik ve beraberliğimiz için, Türk gençliğinin eğitimine ve ahlakına yapacağınız her katkı için Allah sizden razı olsun” “

“Pir Sultan’lar gibi yolumuzdan dönmeyeceğiz”

CHP Antalya milletvekili Niyazi Nefi Kara ise hükümete yüklendi. Hükümetin ülke sınırlarını delik deşik ettiğini söyleyen Kara, meclis kürsüsünde, ülkemize gelen Suriyeli çocukların sağlık sorunlarını dile getirirken bombalama olayını yaşadıklarını belirtti. O sırada meclisin dışına çıkıp neler olduğunu görmek isteyenler karşısında AKP’lilerin meclis Kurtuluş Savaşı sırasında sile çalıştı sözlerine yüklendi, Pir Sultan’lar gibi yolumuzdan dönmeyeceğiz dedi.

Kara şunları söyledi; “Ankara’da geçenlerde meydana gelen katliam sırasında kürsüde konuşma yapmaktaydım. Hükümete şunu söylüyordum; sınırları öyle bir açtınız ki ne kadar PKK’lı teröristin, ne kadar İŞİD’li teröristin bu ülkeye girdiğini bilmiyorsunuz. Onun için Suruç’ta, Ankara’da, Sultanahmet’te ne kadar insan katledildiğini, kimin katlettiğini onu da bilmiyorsunuz. Onlar hala yok diyorlardı. Biz neyi anlatıyorduk biliyor musunuz? Antalya’da valiliğin, AFAD’ın yok dediği o Suriyeli sığınmacıların, o çok zor şartlar altında yaşamaya çalışan çocukların sağlık hizmeti olmadığını. Onları anlatıyorduk.

O konuşma sırasında meclisi sarsan o bombalama sırasında ara verelim dedik. Aymazlar diyor ki; bu meclis ulusal kurtuluş savaşında hiç durmadı. Neydi biliyor musunuz görüşmede konuştukları yasa tasarısını? Kimin cinsel tercihini, kimin mezhebini kayıt altına almak amacını taşıyan fişleme yasa tasarısını getirdiler.

Ortadoğu’yu kana buladıkları yetmedi, Suriye’de, Libya’da, Tunus’ta BOP başkanıyım diyen, hainlik yapanların bu ülkede mezheplerde arayan, din üzerinden siyaset yapanlar, ticaret yapanlar bir de meclise sığınmaya çalışıyorlar. Siz bu vatanı parsel parsel satmıyor musunuz?

Birlik içerisinde olacağız tabi ki, Kuvayı Milliye ruhuyla devam edeceğiz. Biz susmayacağız, bizi hiç kimse susturamayacak. Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Biz bu yoldan dönmeyeceğiz, Pir Sultan’lar gibi yolumuzdan dönmeyeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım