Menu
RSS

Antalya’da Toplu Taşım Esnafına Sıkı Denetim!

Antalya’da Toplu Taşım Esnafına Sıkı Denetim!

Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım yaşanan sıkıntıları tamamen ortadan kaldırmak amacıyla ‘Ulaşım Şikayet Hattı’ oluşturdu. Durakta durmayarak yolcu almayan güzergah ve çalışma saatlerine uymayan, elektronik ücret toplama sistemini çalıştırmayan toplu ulaşım esnafı 5 günden başlamak üzere seferden men cezası verilecek.

Büyükşehir Belediyesinden Yapılan Açıklama Şöyle:

“Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza daha kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti verebilmek adına çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz.

Bu süreçte vatandaşlarımızın görüşleri ve mağduriyet yaşanmaması bizler için önem arz etmektedir. Bu amaçla, vatandaşlarımız için 0(242) 606 0 777 no’lu ayrı ve özel bir “Ulaşım Şikayet Hattı” oluşturulmuştur.

“Durakta durmayarak yolcu alınmaması, güzergah ve çalışma saatlerine uyulmaması, elektronik ücret toplama sistemine uygun çalışılmaması” konuları için özel oluşturulmuş bu şikayet hattına, tüm vatandaşlarımız şikayetlerini anında iletebilirler. 

Ayrıca ulaşım konusundaki her türlü talep, öneri ve şikayetler için (0242) 606 07 07 No’lu İletişim ve İzleme Merkezimiz de vatandaşlarımıza hizmet vermeye yine devam edecektir.

01 Şubat 2017 tarihi itibariyle şehrimizde ulaşımın 12 metrelik, alçak tabanlı, engelliler için uygun otobüslerle yapılması için çalışmalarımız tamamlanmış, esnafımız için havuz sistemi oluşturulmuş, ortak havuzdan eşit gelir elde edilmesi uygulamasına başlanılmıştır.

Havuz sistemi ile ulaşım hizmet kalitesinin arttırılması, yolculuk sürelerinin kısaltılması, gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılması, esnaf arasındaki çekişmenin sonlandırılması amaçlanmaktadır.

Toplu taşıma hizmet kalitesini ve ulaşım konforunu arttırmak adına yürüttüğümüz bu çalışma sürecinde; istenmeyen davranışlar sergileyerek vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan taşımacılara müdahale edilecek, cezai işlem uygulanacaktır.

0(242) 606 0 777  “Ulaşım Şikayet Hattı”na; yukarıda belirtilmiş olan konularda iletilen şikayetlerde, toplu taşım esnafına 5 (Beş) günden başlamak üzere seferden men cezası verilecektir.

Sivil Ekipler Oluşturuldu

Yine tüm bu gelişmeler ve yürütülen çalışmalar çerçevesinde denetim faaliyetleri arttırılarak, mevcut denetim ekiplerimizin yanı sıra, gelen şikayetleri denetlemek üzere Sivil Denetim Ekipleri oluşturulmuştur.” Denildi.

yukarı çık
0
Paylaşım