Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Toplum Destekli Polisten Broşürlü Uyarı

Antalya’da Toplum Destekli Polisten Broşürlü Uyarı

Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülmekte olan “Telefondaki Her Ses Sizi Dolandırmasın “ projesi kapsamında ilçenin değişik yerlerinde vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıtımı yapılıyor.

Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Memurları İlçe genelinde Kamu Kurum Kuruluşlarını ve vatandaşları ziyaret ederek son yıllarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı broşür dağıtarak uyarıyor.

Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıtan ve son yıllarda sayıları gittikçe artan bu dolandırıcılık yöntemine karşı Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, vatandaşları çeşitli broşürlerle uyardı. Toplum Destekli Polis Memurları ilçede broşür dağıtarak olası dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların uyanık olmasını ve bu gibi konularda derhal polisin aranmasını istediler.

Toplum Destekli Polis Memurları halkın yoğun ilgi gösterdiği Banka ATM'lerine, çarşı merkezine, esnaf dükkânlarına 2 bin adet “ Telefonda Sizden Para İsteniyorsa Dikkat” konulu sticker yapıştırıldı. Banka ve PTT ATM lerine, bina giriş zillerinin etrafına, bina posta kutularının yanlarına, asansör içlerine, dolmuş duraklarına, işyerleri giriş kapılarına, dükkânların vitrinlerine yapıştırılmak suretiyle, ayrıca 5 bin adet de“ Telefonda Sizden Para İsteniyorsa Dikkat ve Güvenli Kumluca İçin El Ele” broşürleri yapıştırıldı.

Ayrıca Cuma günleri ilçede kurulan Kumluca Kapalı Pazar yerinde de vatandaşlara broşür dağıtarak konu hakkında dikkatli olmaları istendi. Suçluların yakalanmasında vatandaşların da yardımcı olması istenen broşürde, “Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere çeşitli bahanelerle para taleplerine itibar etmeyin, Hiçbir Polis, Savcı, Hâkim veya Kamu Görevlisi sizi arayarak böyle taleplerde bulunmaz." gibi uyarılar bulunuyor.

Toplum Destekli Polis Memurları, vatandaşlara "telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara kat'iyen itibar etmeleri de istenirken, telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın.

Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 POLİS İMDAT hattını arayın ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat edin” şeklinde bilgi verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım