Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’daki Avukatlardan Cübbeli Protesto

Antalya’daki Avukatlardan Cübbeli Protesto

Antalya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, avukatların gözaltına alınıp tutuklanması cübbeli eylemle protesto edildi. Antalya Adliyesi bahçesindeki eyleme 700 civarında avukat katıldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bayram öncesi 25 avukat hakkında arama inceleme kararı verildi. Bunlardan 18'i gözaltına alınırken, 7'si adreslerinde bulunamadı.

Gözaltındaki avukatlardan 10'u ise mahkemece tutuklandı. Antalya Barosu'nun çağrısı üzerine 700 civarında avukat, cübbelerini giyerek öğle saatlerinde adliye bahçesinde alkışlı protesto eyleminde bulundu.

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, gözaltına alınan avukatlardan bir kısmının tutuklandığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Soruşturmalar gizlilik kararı çerçevesinde yürütülüyor. Ancak poliste ve sorgu sırasında ortaya konulan sorulardan anlaşıldığı kadarıyla bazı meslektaşlarımız sadece sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.

Malum okul ve dershanelere gitmediği, orgütün gezilerine katılmadığı, Bank Asya'da hesabı bulunmadığı, birtakım dijital programları kullanmadığı halde tutuklanan kişilerin olması bizleri şaşırtmış ve üzmüştür."

Sorgu işlemini yürüten hakimin, soruşturmayı yapan ve tutuklamaya sevk eden savcının eşi olduğunu belirten Baro Başkanı Bacanlı, bunun adil görünme ilkesine gölge düşürdüğünü kaydetti. Bacanlı, gözaltı sürelerinin uzunluğu ve koşulların ağırlığı gibi nedenlerle Türkiye'nin önümüzdeki süreçte çok ağır tazminat riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

‘At İzi İt İzine Karıştı' Mesajı Doğru Algılanmalı

Terör örgütleriyle en etkili şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Bacanlı, şöyle devam etti:

"Gazi meclisimize Türk milletinin kalbine kurşun sıkan bu cani terör örgütü ve diğer terör örgütleri ile en etkili biçimde mücadele edilmeli ve güzel yurdumuzdan temizlenmelidir. Ancak devletin en üst makamlarından gelen 'At izi it izine karıştı' mesajı bu bağlamda yargı mensupları tarafından doğru algılanmalıdır.

Suçluyu suçsuzdan ayıracak yargı mekanizmasıdır. Dünün tetikçisi FETÖ'cü hakim ve savcılardan farklılığımızı, hukukçuluğumuzu ortaya koymak zorundayız.

Bu sebeple uygulayıcılardan dosya ve delil durumu gözetilerek tutukluluk durumunun özenle incelenmesini ve soruşturma sürecinin hızlandırılmasını bekliyoruz."

Ergenekon ve Balyoz Sürecinde Dimdik Durduk

Antalya Barosu'nun geçmişte FETÖ'cü savcıların baskı ve tehditlerine rağmen, Ergenekon ve Balyoz sürecinde dimdik durduğunu da belirten Bacanlı, bu nedenle kendilerine 'Ergenekoncu Baro' yakıştırmalarında bile bulunulduğunu söyledi. Bacanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya Barosu 'Ergenekoncu Baro' yakıştırmasına rağmen bir adım dahi atmamıştı. Anayasa Mahkemesi önünde nöbet tutmuş, Mamak'ta hapis yatan kahraman komutanlarımıza destek olmuştur.

Bu anlayışla geçmiş mağduriyetlerden ders alarak yeni mağduriyetler yaşanmaması bakımından tarihi bir görevi ifa ediyoruz. Yargı mensuplarının bu sese kulak vereceğine inanmak istiyoruz. Bir topluluğa karşı duyduğumuz öfke ve kinin bizi adaletten ayırmasına izin vermemeliyiz." 

yukarı çık
0
Paylaşım