Menu
RSS

Antalya’daki Göçmen Parkı Konusunda, Taraflardan Hangisi Haklı? Öne çıkarılmış

Antalya’daki Göçmen Parkı Konusunda, Taraflardan Hangisi Haklı?

Antalya Şarampol Projesi kapsamında tartışma konularının en başında Giritli Parkı ve Göçmen Parkı’nın yıkılıp yerine otopark yapılması vardı. Giritli Parkı’nın yıkılması konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut parkların yerine otopark yapılması referanduma sunulmuştu.

O günden sonra Giritli Parkı’nın yıkımı durdurulmuş ancak Göçmen Parkı muallakta kalmıştı.

Geçen gün Göçmen Parkı’nın yıkımı için gelen ekibe CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, referandumun sadece Giritli Parkı için yapılmadığını, Göçmen Parkı’nın da bu referandumun içinde olduğunu belirtmiş, buna rağmen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri referandumun sadece Giritli Parkı için yapıldığını, oy pusulasının üzerinde de Giritli Parkı ibaresinin olduğunu belirterek yıkımı gerçekleştirmişlerdi.

Bu gelişmenin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel; “Giritli Parkı'nda yapacağımız otoparkın bir miktarı yer altında iki üç katı da yer üstünde olacaktı. Çünkü orası dar bir alan.

Maalesef Antalya'nın betonlaşmış eski mahalleleri içerisinde otopark yapabileceğimiz yer bulmakta zorlandığımız için mevcut parkların altında otopark yapma gibi bir imkanı zorluyoruz.

Giritli Parkı'nda bir kısmı yeraltında, bir kısmı yer üstünde olacak şekilde aşağı yukarı 180 araçlık bir otopark planladık. Ancak oradaki vatandaşların burada yer üstünde bir yapı olmasından dolayı parkta kullanım alanı azalacağından endişe etmelerini referandum yoluyla halka sorduk.

Türel: Referandumu Sadece Giritli Parkı İçin Yaptık

“Orada da yapılan referandumu, sadece tabi Giritli Parkı için yaptık. Referandumda halkın önemli bir bölümü 'burada otopark olmasın' dedi. Biz de seve seve kabul ettik. Biz halka rağmen bir iş yapmayız" Velhasıl komedi, bir gerekçe bile sunmadan 'biz burayı istemiyoruz' demeye hakları yok.

Burası kimsenin babasının çiftliği değil, burası bir demokratik devlet düzeni ile işleyen güçlü bir kamu iradesinin bulunduğu bir şehir. O yüzden Antalya'ya hizmet etme noktasında bu zavallılar bizi engelleyeceklerini zannediyorsa dediğim gibi buradan onlara ekmek yok" diye açıklamada bulundu.

Kim Haklı?

Arşivimizde park referandumu konusunda iki belge var ve biz de gazetecilik gereği tarafsız bir konumda bu iki belgeyi yayınlayarak takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. Kim Haklı?

yukarı çık
0
Paylaşım