Menu
RSS

Antalya Eğitim İş'te Balık'ın Listesi Kazandı

Antalya Eğitim İş'te Balık'ın Listesi Kazandı

Türkiye genelinde 50 bini aşkın öğretmenin üye olduğu Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nın (Eğitim İş) 1'inci Olağanüstü Genel Kongresi'nde, Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık öncülüğündeki liste seçimi kazandı. 

Eğitim İş Sendikası'nda Genel Başkan Veli Demir'in görevi bırakması nedeniyle 2 Ekim Pazar günü Ankara Gürkent Otel'de 1'inci Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurul öncesinde sendikacılar, Anıtkabir'i ziyaret etti.

 Genel kurulda üç liste yarıştı. Seçimde, Mehmet Balık'ın 'Yol Arkadaşları' listesinden 5 isim, 7 kişilik yönetim kuruluna girdi. Seçimde Mehmet Balık 133, kurucu genel sekreter Orhan Yıldırım ve Eğitim iş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun 121'er, Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar 116, Eğitim İş İstanbul Şube yöneticisi Ahmet Güngör 111 oy aldı. Seçimlerde 'Mücadeleci Sendika Mücadeleci Yönetim' adlı listeden Şaban Özdemir 113, Maksut Balmuk ise 106 oy alarak Eğitim İş Genel Merkezi'nin yönetim kuruluna girmeyi başardı.

GÖREV DAĞILIMI BU HAFTA

Genel merkez yönetim kurulu seçimlerini kazanan listenin seçim kurulu tarafından onaylanmasının ardından bu hafta içinde yönetim kurulu kendi içinde görev dağılımını gerçekleştirecek. 7 kişilik yönetim kuruluna 5 isimle giren Mehmet Balık'ın genel başkan seçilmesi bekleniyor. Balık'ın listesi, 3 kişilik denetim kurulundan ikisini, 3 kişilik disiplin kurulunun da tamamını kazandı.

İBRAHİM DAŞ YENİDEN DENETLEME KURULU BAŞKANI

Eğitim İş genel merkezinin seçimlerinde bir dönem Eğitim İş Antalya Şube Başkanlığı görevini de yürüten Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, geçen dönem olduğu gibi yeniden Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

BALIK'TAN TEŞEKKÜR

Seçim sonrasında açıklamada bulunan Mehmet Balık, “Çıktığımız bu yolda bizi başarıya taşıyan bütün yol arkadaşlarıma, emekçilere destekleri ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sendikamız Eğitim İş, laik demokratik Atatürk Cumhuriyetini ve eğitim emekçilerinin hakkını savunmaya devam edecektir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım