Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya İl Koordinasyon Kurulu’ndan KHK Tepkisi

Antalya İl Koordinasyon Kurulu’ndan KHK Tepkisi

Antalya İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, son bir yılda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda çalışan 3 bine yakın mühendis, mimar ve şehir plancısının ihraç edildiği belirtildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla yapılan basın açıklamasına oda başkanları, mühendis, mimar ve şehir plancıları katıldı.

Antalya İl Koordinasyon Kurulu adına basına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Vahap Tuncer, 19 Eylül 1979 tarihinde Türkiye'nin 55 ilinde toplam 740 işyerinde

TMMOB'nin çağrısıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini, o günden sonra 19 Eylül'ün Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü olarak kullandığını söyledi.

Ekonomik ve demokratik taleplerle yapılan eylem çağrısına diğer teknik eleman ve emekçilerin de destek vermesiyle 100 bini aşkın kamu çalışanının o gün iş bıraktığını anlatan Tuncer, "Maden ocaklarından enerji santrallerine,

fabrikadan şantiyelere, limanlardan üniversitelere kadar hayatın her alanında etkisini gösteren bu eylem, TMMOB'nin mücadele tarihinde önemli bir yer tutuyor.

19 Eylül tarihi, bu ülke için düşünen, planlayan, üreten mühendis, mimar ve şehir plancılarının kendi öz güçlerinin farkına vardığı tarihtir. Bu yüzden 'Dayanışma Günü' olarak kutlanıyor" dedi.

Öncelikli Sorunlar Devam Ediyor

İşsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunlarının Türkiye'de çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının öncelikli sorunu olmaya devam ettiğini ifade eden Vahap Tuncer,

"Yıllar içinde kötüleşen sadece ekonomik ve sosyal koşullar değil. Ülkenin içinde bulunduğu siyasal koşullar da her geçen yıl kötüleşiyor, yurttaşların her türlü hak ve özgürlüğü giderek daha da budanıyor.

Devam eden Olağanüstü Hal Rejimiyle de yurttaş olarak sahip olduğumuz her türden anayasal ve yasal güvencemiz askıya alındı" dedi.

3 Bin Mühendis Ve Mimar İhraç

Son bir yılda çıkartılan KHK'larla ihraç edilen kamu emekçileri arasında devlet kurumlarında ve belediyelerde çalışan 3 bine yakın mühendis, mimar ve şehir plancısının bulunduğuna işaret eden Başkan Tuncer,

"Haksız ve hukuksuz biçimde işlerinden atılan, farklı kurumlarda çalışmaları yasaklanan, sosyal güvenceleri ellerinden alınan ve yurt dışında çalışmaları engellenen binlerce üyemizin varlığı, bu yıl ki 'Dayanışma Günü'nü daha anlamlı kılıyor" diye konuştu.

Yetkilerimiz Elimizden Alınıyor

Başkan Tuncer, şunları kaydetti:

"Toplumsal yapıdaki çürümeye karşı ülkemizin geleceğini ve meslektaşlarımızın haklarını korumak için mücadele eden TMMOB ve bağlı odalarımız da bu süreçte hükümetin hedefi haline geldi.

Hükümet, TMMOB Yasasını değiştirmeye yönelik girişimlerde bulunuyor. Odalarımıza, idari ve mali denetim adı altında baskı ve şantaj uygulanıyor.

Bakanlığın denetim adı altındaki hukuksuz ve keyfi uygulamasına izin vermediği için Kimya Mühendisleri Odası yönetim kurulunun görevinden alınması talebiyle dava açıldı.

Bu tür hukuksuz girişimler ile Anayasa ve TMMOB yasası ile belirlenen görevlerimizi yerine getirmemiz engellenmeye, TMMOB ve oda yöneticileri üzerinde baskı tesis edilmeye çalışılıyor."

yukarı çık
0
Paylaşım