Menu
RSS

Antalya OSB 40’ıncı Yılını Kutluyor

Antalya OSB 40’ıncı Yılını Kutluyor

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 40'ıncı kuruluş yıldönümünü kutluyor. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 9 Haziran tarihinde 40'ıncı yılını dolduran Antalya OSB için bir kutlama mesajı yayımladı.

Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) ve İl Özel İdaresi öncülüğünde 9 Haziran 1976 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile kurulmasına karar verilen Antalya OSB'nin, Türkiye'de kurulan ilk organize sanayi bölgelerinden biri olduğunu hatırlatan Bahar, “Bölgemiz kurulum sürecinde edindiği ilk olma misyonunu tarihin her döneminde başarıyla yerine getirmiş, her alanda örnek bir organize sanayi bölgesi olmuştur.

Bünyesinde ilk meslek lisesini ve serasını açıp eğitim ve çevre gibi hayati önem taşıyan iki konuda sonuç ve ödül getiren projeleri hayata geçiren, Türkiye'deki diğer OSB'ler içerisinde ilk kez solar kurutma tesisi kurup çevre duyarlılığını perçinleyen, kültür-sanat ve spor alanında gerçekleştirdiği projeler ile Antalya'ya ekonominin yanı sıra, diğer alanlarda da katma değer sağlamaya çalışan, üreten ve ürettikçe güçlenen, büyük bir aile haline gelmiştir" dedi.

12 Bin Kişiye İstihdam

Bölgede bu gün 267 firmanın faaliyetini sürdürdüğünü belirten Bahar, “Yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli bir merkez haline gelen Antalya OSB bu gün itibariyle yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağlamakta.

Dolayısıyla 12 bin haneyi aydınlatmakta, 12 bin ailenin tenceresini kaynatmakta, bir o kadar evladın da gelecek hayallerine ve eğitimlerine kaynak sağlamaktadır.

Bölgemizin ticaret hacmi 2.3 milyar TL'ye ihracatı ise 600 milyon TL'ye ulaşmıştır. Ekonomimize katkısı her geçen gün artan Antalya OSB, yatırım, istihdam, üretim rakamları, ucuz altyapı hizmetleri ve çevreci özellikleri ile Türkiye'nin en iyi ilk 5 bölgesinden birisi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Gücümüzü Geçmişten Alıyoruz

40 yıllık tarihine birçok başarıyı sığdıran Antalya OSB'nin gücünü geçmişten aldığını anlatan Bahar, “Bu güç, bu iftihar bugünden değil, geçmişten, önceki başkanlarımızdan, yönetim kurullarımızdan, müteşebbis heyet üyelerimizden, duayen sanayicilerimizden ve bizlerle birlikte çalışan profesyonel kadrolardan gelmektedir.

Bölgemizde yaşanan hızlı değişim ve gelişim, sanayicilerimizden ve geçmişimizden aldığımız desteğin bir yansımasıdır ve aslında bu gurur hepinizindir" dedi.

50'nci Yıl Hedefleri

Antalya OSB'nin 40'ıncı yılında yeni bir dönemin kapılarını aralayacağını söyleyen Bahar, şöyle dedi:

“Çünkü bizim bir fikrimiz var. Artık hayal değil, ideallerimiz var. Bizler sanayici mantığıyla düşünen, inovasyonu savunan, mükemmeli arayan, bu sayede hiç konuşulmayanların konuşulur hale geldiği, geleceği hedefleyen bir yapının temsilcileriyiz.

Bölgemizin her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurması, firmalarımızın sert rekabet koşullarında ayakta kalabilmesi için ar-ge ve inovasyonun bölgemizin birinci gündem maddesi haline gelmesini sağlayıp 'Sanayi 4.0' iyi anlamış ve kendisine uyarlamış bir organize sanayi bölgesi olmayı hedefliyoruz.

50'nci yılımıza bu hedefler doğrultusunda erişmeyi arzuluyor, bu uğurda mücadele ediyoruz."

yukarı çık
0
Paylaşım