Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

ASMO’dan Laiklik, Demokrasi ve Cumhuriyet Vurgusu

ASMO’dan Laiklik, Demokrasi ve Cumhuriyet Vurgusu

ASMO’da  (Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası) mali müşavirlik ruhsat töreni yapıldı.

Ruhsat almaya hak kazananlara ruhsatlarının verilmesi töreninde açılış konuşmasını yapan ASMO Oda sekreteri Sacittin Hancıoğlu 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta laik demokratik cumhuriyet düşmanları tarafından katledilen edebiyatçı, muhasebeci Asım Bezirci’nun muhasebe tarifini anlattı.

Bezirci’nin “Ölçülü davranmayı, yanlışlıktan korkmayı, belgeye dayanmayı, duygusallığa kapılmamayı, gerçekçi, düzenli, dengeli, tutarlı olmayı muhasebe öğretti bana” sözleri ile muhasebeyi tarif ettiğini söyledi.

Tek Adamın Egemen Olduğu Rejimlerden Ülkeye Hayır Gelmiyor

Ruhsat alma hakkını kazanan 63 kişiye ruhsatlarını verme töreninde ülke gündemine de değinen Hancıoğlu, “Bildiğiniz gibi çok önemli günlerden geçiyoruz. Hepinizin bildiği gibi cumhuriyet değerlerinin önemini 15 Temmuz günü bir kez daha öğrendik.

Artık herkes anladı ki, demokrasi, laiklik, cumhuriyet herkese lazım. Tek adamın egemen olduğu rejimlerden ülkeye hayır gelmiyor. Ben bu konudaki duyarlılığınıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Oda Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, ülkemiz hem ekonomik hem de siyasi açıdan belki de cumhuriyet tarihimizin en zor günlerini yaşıyor diye başladığı konuşmasında bireylere ve meslek camiasına çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Demokrasiye, Cumhuriyete Ve Laikliğe Sahip Çıkacağız

Çavdar ülke gündemine ilişkin yaptığı konuşmada , “Yıllardan beri hem Suriye’de hem de Irak’ta uzun süreden beri bir savaş süregeliyor. Orada yaşananları ibretle izliyoruz. Ne yazık ki çocukları sahillerden topluyoruz. Görüyoruz ki izliyoruz ki eğer özgürlük yoksa eğer adalet yoksa güven yoksa hangi mesleği yaparsanız yapın sürdürülebilir değil.

Dolayısıyla yanı başımızdaki iç savaşları gördükçe ülkemizin aslında laik demokratik cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gözlemleyebiliyoruz. Bu ülkenin birer yurttaşları olarak, bu mesleğin birer ferdi olarak, demokrasiye, insan haklarına ve cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü bu topraklarda doğduk, büyüdük, iş yapıyoruz, para kazanıyoruz ve nasip ederse Allah bu topraklarda ölmek istiyoruz.

Emperyalizm böyle bir şey. 1965 yılında CIA bir rapor yayınlıyor. O raporda diyor ki; dünyada 165 tane ülke var. Yine o raporda 21. Yüzyılda dünyada 220 ülke olacağı öngörülüyor.

Bunun anlamı şu; emperyalizm diyor ki, ben artık büyük coğrafyalı ve büyük nüfuslu ülkeler istemiyorum. Çünkü onları yönetmek zor. Parçalayacağım böylece yöneteceğim, onların yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömüreceğim. O günden bu yana olanlar bu raporun nasıl yürütüldüğünü görmekteyiz.

En Önemlisi Birlikte Yaşayabilmektir

Bizi biz yapan bu coğrafyada birlikte yaşayabilmektir. Bu değerlere sahip çıkacağınızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemizin kuruluşunu gerçekleştiren başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız” dedi.

Çavdar, “Mali müşavirlik zor kazanılan bir meslek. Bu mesleğe adım atmak, bu ruhsatı almak için geçtiğiniz zorlu sürecin ardından, bu mesleği icra ederken, mesleğin etik kurallarına özen göstermenizi tavsiye ediyoruz” dedi.

Bilgi Temelindeki Haklı Rekabeti Doğru Buluyoruz

 “İnsan bir şeyler kazanmak, hayatını idame ettirmek için bir meslek, bir ruhsat sahibi olur” diyen Emrullah Tayfun Çavdar, “Bu noktanın ardından uzmanlık konusunu hedef seçmeniz, uzmanlık konusuna ağırlık vermeniz, meslektaşlarınızla rekabeti bu temelde yapmanız, başarının, kazanmanın en iyi yöntemidir. Ücret temelindeki haksız rekabeti ne kadar doğru bulmuyorsak, bilgi temelindeki haklı rekabeti o kadar doğru buluyoruz” diye konuştu. 

Mesleki Saygınlığa Vurgu

“Vergi konusunda, denetim konusunda uzman arkadaşlarımla benim aynı olmayacağımı biliyorum.

Ama bir defter tutarken, bir iş yaparken ‘Ben bunu 5 birime değil 3 birime yaparım derdiğiniz zaman bu aramızdaki erozyonu, özellikle ücret temelindeki erozyonu sürekli aşağı çeker” diyen ASMO Başkanı Çavdar, “Gelişmiş ülkelerdeki en büyük olay mesleki saygınlıktır. Mesleki saygınlığı öncelikle kendi aramızda sağlamamız gerekir ki, toplumdan ve kamudan mesleğimize olan saygınlığı bekleyebilelim” ifadelerine yer verdi. 

yukarı çık
0
Paylaşım