Menu
RSS

Başkan Sözen Sert Çıktı: Hodri Meydan, ‘Bedel Ödemeye’ Hazırım

Başkan Sözen Sert Çıktı: Hodri Meydan, ‘Bedel Ödemeye’ Hazırım

Manavgat Belediyesinin ve kendisinin halk için çalıştığını belirten Şükrü Sözen, “Biz halk için varız. Beni uyardılar; “Sakin ol, sivri olma” diye. Ben bu toplumun önüne halkın çıkarlarını koruyacağım diye çıktım. Halk bana bunun için görev verdi.

Başımıza ne gelirse gelsin ben bu toplum için bedel ödemeye ve bu faturaları çekmeye hazırım” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Enç, İbrahim Aydın ve İlçe Başkanı Hasan Öz’ün Manavgat Belediyesi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Sözen; Enç için, “Kendisi güzel bir hanımefendi, kendisine agresiflik yakışmıyor, biraz sevecen olsun” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Aşağıhisar Mahallesi Güllük Caddesi’nde açık alanda halka ve basın mensuplarına hitap etti. Sözen, son günlerde gündemden düşmeyen yol, kaldırım ve alt yapı çalışmaları hakkında halkı ve basını bilgilendirdi.

Ak Parti ve ASAT yetkililerinin halkı yanlış bilgilendirdiği için basın toplantısı düzenleme ihtiyacı duyduğunu ifade eden Şükrü Sözen, seslerini duyurabilmek ve kendilerini ifade edebilmek adına görevini yaptığını söyledi. Manavgat’ın son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğini ifade eden Şükrü Sözen, Manavgat’ın bu noktalara kolay gelmediğini, kentin bu noktalara gelmesinde Manavgat halkının emeğinin olduğunu belirtti.

Manavgat Belediyesi ile ilgili yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Sözen, “kendilerinin de evi olan Manavgat Belediyesi’ni halkla karşı karşıya getirmek doğru bir davranış değildir” dedi.

SAYEMİZDE YARIM KALAN İŞLERİNİ YAPTILAR

Basın açıklaması yapacaklarını halka ve basına çeşitli yollarla duyurduklarını ifade eden Şükrü Sözen, basın açıklaması yapacağımızı duyduktan sonra ASAT’ın toplantı yapılacak olan caddede hummalı bir çalışma gerçekleştirdiğini, alelacele bir yerleri toparlamaya çalıştıklarını söyledi.

Manavgat’ın bunları hak etmediğini belirten Sözen,  kendileri geliyor diye sokakların ana menfezlerini kapattıklarını söyledi. Sözen, bu tip toplantıları sıkça yapacaklarını duyuracaklarını böylelikle ASAT’ın yarım kalan işlerini biran önce yine sayelerinde bitirebileceklerini de sözlerine ekledi.

MANAVGAT HALKINI NİÇİN CEZALANDIRIYORSUNUZ?

Hizmet etmek için belediye başkanlığı görevine talip olduklarını söyleyen Şükrü Sözen, “Halka en iyi şekilde hizmet verebilmenin temel adımı devlet kurumlarının beraber çalışmasıdır. Bir bakıma buna mecburlar.

Ancak bu şekilde başarılı olur ve kentlerimize hizmet götürebiliriz. Benden olmayan yapılar çalıştırılmamalı, cezalandırılmalı diyerek, halkın size verdiği yetkiyi cezalandırma mekanizması olarak kullanırsanız, günü geldiğinde halk bunun hesabını sizden sorar” dedi.

AK PARTİ HALKI YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR

Kısa zaman önce Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Enç ve İbrahim Aydın’ın bir basın toplantısı düzenlediğini ve bu toplantıda halkı yanlış bilgilendirdiklerini ifade eden Şükrü Sözen, “Yaptıkları basın açıklaması tamamen yanlış ve saptırma bilgilerle dolu. Halkın evi olan Manavgat Belediyesi ile halkı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bu kimsenin haddi değil” dedi.

TOPUKLU AYAKKABILARIN MI TOZLANIR?

Ak Partili milletvekillerine tavsiyelerde bulunan Şükrü Sözen, “Neden halkla buluşmak istediğinizde şu çamurun, tozun, toprağın içinde açıklama yapmadınız. Neden Side’de deniz yalısında, lüks restoranlarda denizi seyrederek, keyifli ortamda basın açıklaması yaptınız. Halktan korkmayacaksınız. Eğer halka hizmet ediyorsanız, halkın içine ineceksin. Sayın Enç; o topuklu ayakkabıların tozlanır diye mi inmedin buralara?” dedi.

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM

Manavgat Belediyesinin ve kendisinin halk için çalıştığını belirten Şükrü Sözen, “Biz halk için varız. Beni uyardılar; “Sakin ol, sivri olma” diye. Ben bu toplumun önüne halkın çıkarlarını koruyacağım diye çıktım. Halk bana bunun için görev verdi. Başımıza ne gelirse gelsin ben bu toplum için bedel ödemeye ve bu faturaları çekmeye hazırım” dedi.

BİZE ZARAR VERMEK HALKA ZARAR VERMEKTİR

Oturdukları yerden, kentin sokaklarını bilmeden ahkâm kesmelerine izin vermeyeceklerini dile getiren Şükrü Sözen, “Gelecekler halkın içinde gezecekler. Öyle oturdukları yerden ahkâm kesmeyecekler. Bunların amacı Manavgat Belediyesine zarar vermektir. Manavgat belediyesine zarar vermek halka zarar vermektir” dedi.

İŞLERİMİZİ ENGELLEDİLER

Aşağıpazarcı Mahallesinde Fevzipaşa ve Atatürk Caddelerini Manavgat’a yakışır bir hale getirmek ve yaz başlamadan bir an önce bitirmek için ihale yaptıklarını belirten Şükrü Sözen, “Tam işe başlayacağımız zaman biz kazı yapacağız dediler, alt yapı yapacağız dediler. Paldır küldür girdiler. Bunların yüzünden işe başlayamadık. Bize 15 günde bitiririz dediler. 4,5 ay geçti bu zaman içinde daha yeni teslim ettiler” dedi.

KOORDİNATÖR DEĞİL RÖGAR DEDEKTİFİ

ASAT’ın başına bilgisiz, yeteneksiz ve hiçbir teknik bilgisi ve altyapısı olmayan insanları getirdikleri için her zaman başarısızlığa mahkûm olacaklarını belirten Şükrü Sözen, “Antalya Büyükşehir Belediyesinin yetiştirdiği bir sürü teknik eleman ve bürokratlar var.

Bir daire başkanının, bir genel müdürün, Antalya Büyükşehir Belediyesi adına buraya atanması gerekirdi. Bizlerde kendisiyle koordineli bir şekilde çalışırdık. Kendisine koordinatör adı veren, hiçbir deneyimi olmayan, işi gücü polemik yaratmak, rögar kapağının arkasına sığınarak elinde detektörle define avcılığı yapmaya çalışan ve bunun da siyaset zannedenlerle bu iş olmaz” dedi.

ENÇ HANIMEFENDİYE YAKIŞMIYOR

Şükrü Sözen konuşmasına şöyle devam etti. “Sayın milletvekili Gökçen Enç güzel bir hanımefendi. Fakat agresif olmak kendisine yakışmıyor. Biraz sevecen olsun, kendisine keskin olmak yakışmıyor. Paylaşımcı olursa bizlerde kendisini daha çok seveceğiz. Manavgat’ı tanımasını istiyorum. “40 yıl hiçbir şey yapılmadı” diyerek bu süreçlerde görev yapan değerlerimiz asla rencide etmemesini bu güzel hanımefendiden istirham ediyorum”

BENİM KİMSENİN TEŞEKKÜRÜNE İHTİYACIM YOK

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç’in “Manavgat Belediye Başkanına Teşekkür ediyorum. Yaptığımız yatırımların reklamını bizim için yapıyor” sözünün üzerine Sözen, “Enç hanımefendi tabelalarla ilgili bize teşekkür ederek bir espri yapmış.

Ben o tabelaları bana teşekkür edin diye oraya koymadım. Halkımızı doğru bilgilendirmek ve uyarmak için koydum. Ne hikmetse gece tabelaları da topluyorlar. . Benim sizin teşekkürünüze ihtiyacım yok. Halkın yüzündeki bir tebessüm, benim için teşekkür olabilir” dedi.

SUÇLAMALARA CEVAP VERDİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, basın toplantısında ana hatlarıyla bunları söyledi. Ama asıl söylemek istediğini son bölüme saklayarak AK Partililerin şahsı ile ilgili suçlamalarına sert bir dille yanıt verdi. Manavgatspor’u kendisinden 500 Bin TL hava parası istendiği için almadığını söyledi.

Manavgat Belediyesi’nin Ulualan’da yapılması planlanan bir okulu engellediği suçlamalarına ise; söz konusu parselin kendi tasarruflarında olmadığını resmi makamlara anında yazı ile iletildiğini söyleyerek,”şayet okul yapmak istiyorlarsa 4 ayrı bölgede sorunsuz ve yeterli metrekarelerde parsellerimiz var. Ciddiyseniz buyurun buraları okul yapın” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım