Menu
RSS

Büyükşehir ve ASAT Elele Antalya’yı Zehirliyorlar Öne çıkarılmış

Büyükşehir ve ASAT Elele Antalya’yı Zehirliyorlar

Arıtma tesislerindeki artıkları herhangi bir işlemden geçirmeksizin Antalya’nın su kaynaklarına giden derelerin hemen yanına, toprak üzerine atılmakta. Korkuteli İlçesi, Güzel Köyü, Kargıpınarı Mevkii’ndeki orman arazisi içerisinde gözlerden ırak bir alana atılan arıtma atıkları tüm Antalya’yı zehirlemeye aday.

Kargıpınarı mevkiindeki orman arazisi içerisindeki birçok yere atılan atıklar için işlemeyen bir işletme kurularak gizlenmeye çalışılan bu zehirleme işini CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak suçüstü yaptı.

Genova Arıtma Tesisleri Enerji Makineleri İnş. Taşımacılık İthalat San. Ve Tic Ltd. Şirketine ait olduğu söylenen arazi üzerindeki kurutma ve yeniden kazandırma işlerini ise Lorma isimli bir taşeron şirket yapmakta.

Bu bölgede şikayet üzerine göstermelik mühürleme yapılmasına karşın adı geçen şirkete ASAT tarafından yine ihale verilmiş.

Tüm bunları yerinde tespit etmek ve gereken makamlara durum hakkında önergeler vermek için tesise gelen Budak, “Birçok Bakanlığı ilgilendiren bir durumla karşı karşıyayız Eğer buraya ÇED gerekli değildir ya da ÇED raporu varsa asıl mesele burada başlıyor. Mesele şu; bu çevre Antalya'nın gözbebeği olan ormanların, su kaynaklarının üzerinde bulunan bir çevre. Bu bölgede binlerce endemik bitki yetişiyor, bu bölgede binlerce hayvan yetişiyor. Antalya'nın arıtmadan çamurlarının daha doğrusu tabana çöken, içinde binlerce zararlı bakterinin olduğu malzemelerin, hangi şartlarda vahşice nasıl döküldüğünü belgelemeye geldik” dedi

Budak ATSO Başkanı olduğu dönemde Organize Sanayi’ye yapılan arıtmanın örnek bir arıtma olduğunu belirterek, orada çıkan çamuru briket haline getirip solar kurutma ile kurutmaktaydık.” Dedi.

Budak açıklamasına şöyle devam etti: “Sanıyorum 7-8 yıldır buraya dökülüyor. Buradaki malzeme, evlerde kullandığımız evsel atık, hastanelerdeki atıklar, Antalya'daki küçük imalathanelerin kanalizasyonda giden ve sonunda arıtmaya gider, arıtmada arıtılır.

Arıtıldıktan sonra tabana çöken çamur bu gördüklerimiz. Yani şu demek; bir kentte üretilebilecek ne kadar atık varsa. o attığın çamuru demektir. Bunlar buradan süzülerek önce toprağı karışıyor. Burası su kaynaklarının tam üstünde. Buradan Boğaçay’a, Sarı suya giden dereler var ve bu dereler ile yer altı sularına karışır.

Sonuç olarak yediğimiz içtiğimiz suya kadar gidebilecek bir durum. Bu tespiti yaptık peşini bırakmayacağız Burası ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İçişleri Bakanlığı'na 5 soru yönelttim, o soru önergelerine hala bir cevap alamadık.

Sadece Antalya'nın attığı gelmiyor buralara. Muğla'dan ve çevre illerden de buraya geliyor. Bu kadar dünya harikası Termessos un hemen dibindeki alana bunu açma yetkisini veren bütün sorumlulardan tek tek hesabını soracağız. Bir şey daha ekleyelim, burası için izin alınmış, sonra mühürlenmiş. Mühürlenmiş olmasına rağmen ASAT tekrar ihaleye kabul ediyor firmayı ve ihaleyi kazanan firma buraya devam ediyor.”

yukarı çık
0
Paylaşım