Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Prev Next

Çetin Osman Budak: İşadamlarına Dava Yandaşa İhale

Çetin Osman Budak: İşadamlarına Dava Yandaşa İhale

Budak: İşadamları yargı eliyle baskı altına alınmaya çalışılıyor, bir taraftan da yandaşlar için adrese teslim ihaleler yapılıyor. ÖİB’İn İnebolu limanı, Hopa santralı, İstanbul ve Mardin’de ikişer araziyi paket halinde Cengiz Holding’e satması manidar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türkiye’nin hukuk devleti olmaktan çıktığını, bir yandan işadamlarının yargı eliyle terbiye edilmeye çalışıldığını bir yandan da adrese teslim ihalelerle rekabet ortamının yok edildiğini belirterek, “AKP yatırım ortamını bozdu. Bu tablo Türkiye’yi yatırım yapılamaz ülke haline getirir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, yargının, iktidarın talep ve beklentileri doğrultusunda hareket ettiği algısının giderek güçlendiğini kaydetti.

İşadamları hakkında “örgüt yöneticisi”, “terör örgütü üyesi” gibi suçlamalar nedeniyle açılan davaların sayısın giderek arttığına dikkat çeken Budak, “Ne yazık ki, Türkiye’de hukukun güvenilirliği kalmadı.  Türkiye, özel yargılamaların, sonucu önceden belli yargılamaların örneklerini geçmişte yaşadı, bugün de yaşıyor.

İşyerleri, fabrikalar basılıyor. Bir yandan yandaş işadamının 420 milyon liralık vergi borcu silinirken, diğer yandan Aydın Doğan ve Ersin Özince için vergi kaybı iddialarıyla örgüt lideri suçlamasıyla dava açılıyor. Bu yolla, bütün işadamlarına ve tüm topluma gözdağı veriliyor, korku salınıyor.

Bir yandan işadamları yargı eliyle sindirilmeye çalışılıyor, bir yandan da adrese teslim ihalelerle yandaşlar büyütülüyor. AKP yatırım ortamını her gün biraz daha kötüleştiriyor. Bu tablo Türkiye’yi yatırım yapılamaz ülke haline getirir” dedi.

4 BÖLGE TEK İHALE

AKP’ye yakın işadamlarının bir yandan kamu ihalelerini, bir yandan da özelleştirme ihalelerini almaya devam ettiğine dikkat çeken Budak,  ihalelerin de AKP’ye yakın şirketlerin ihtiyaçlarına göre biçimlendirildiğini söyledi. Budak, şöyle devam etti:

“Kamu İhale Kanunu kaç defa değişti? Birkaç gün önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Cengiz Holding’e bir satış daha yaptı. Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı Cengiz Holding’e verildi. Bir bakıyorsunuz ihale kapsamında İstanbul’da Ortaköy’de, 3. Köprü ve havaalanı bölgesinde araziler var.

Mardin’de 2 parsel arazi var. Yani İnebolu Limanı ile Ortaköy’deki arazinin, Mardin’deki arazinin ne ilgisi var. Tek ilgisi Cengiz Holding.

Mardin’deki araziler Cengiz Holding’in yine özelleştirme ile aldığı bir tesisin yanındaki araziler. İstanbul’dan İnebolu’ya, Hopa’dan Mardin’e ulaşan taşınmazların bir paket haline getirilerek, adrese teslim ihaleler yapılıyor. Her yolun Mehmet Cengiz’e ve O’nun holdingine çıkması bunların kanıtıdır.”

yukarı çık
0
Paylaşım