Menu
RSS

CHP İl Başkanı Semih Esen; AKP'li Enç Haddini Aştı

CHP İl Başkanı Semih Esen; AKP'li Enç Haddini Aştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, AKP Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği sözlere sert tepki gösterdi. Enç’i haddini aşmakla itham eden Esen,

“Kendisiyle aynı partiye mensup bir kadın bakanın "bir kereden bir şey olmaz" sözlerindeki aymazlıktan utanmalıdır. Ve daha dün bu bakanı el birliğiyle aklamalarından, üstüne bir de bizzat tebrik kuyruğuna girmesinden utanmalıdır” dedi.

Asıl utanması gerekenler kalkıp kendi söyledikleri sözün tekrarından bu denli hicap duymaları manidardır diyen Esen açıklamasında şunlara değindi;

“AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, haddini aşan sözlerini hayretle takip ettik.

Sadece Sn. Enç'in değil bütün halinde tüm AKP saflarının, "yavuz hırsız" gayreti ile Genel Başkanımızın sözlerini çarpıtma ve içinde bulundukları suçluluğu gizleme çabası kamuoyu tarafından izlenmektedir.

AKP iktidarında maalesef kadın ve çocuklara yönelen tecavüzlerin, şiddet olaylarının ardı arkası kesilmemektedir. Halkımız her yeni güne bir taciz haberi ile uyanmakta, çocuk istismarları iktidar tarafından sıradan bir durum gibi değerlendirilmektedir.

"Memurun bahşişini peşin vereceksin" diyen iş adamının "önüne yatan" bakana ses çıkaramayanların, çocuk tecavüzcülerine siper olan bakana da Yüce Meclis çatısı altında nasıl destek olduklarına ibretle şahitlik ettik.

Genel Başkanımızın ne söylediği ve niye söylediği son derece açıktır. Sn. Kılıçdaroğlu, AKP'nin içine düştüğü yandaşlık illetinin ne vahim boyutlara ulaştığını son derece isabetli biçimde tespit etmiştir. Yakalanmışlığın telaşı ile AKP saflarından çıkan gürültü, ayıplarını örtmeye yetmeyecektir.

Sn. Enç, bir kadın olarak meclis çatısı altında siyaset yapabilmesini Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve onun devrimlerine borçlu olduğunu unutmamalıdır!

Eğer utanacaksa; Kadını birey saymayan, aşağılayan, evine hapsetmeyi reva gören bir siyasi hareketin içinde olmaktan utanmalıdır.

Bir kadın olarak, tecavüzcülerin mahkemelerde "iyi hal" ve "rıza" indirimi almalarına ses çıkaramayan acizliğinden utanmalıdır...

Kendisiyle aynı partiye mensup bir kadın bakanın "bir kereden bir şey olmaz" sözlerindeki aymazlıktan utanmalıdır...

Ve daha dün bu bakanı el birliğiyle aklamalarından, üstüne bir de bizzat tebrik kuyruğuna girmesinden utanmalıdır...

Cumhuriyet Halk Partisi, kadının toplum içindeki yerinin ve tüm medeni haklarının teminatıdır. Sn. Enç'in çıkardığı gürültü; ne gerçeği örtmeye yetecek, ne de tarihin kendisini unutmasını sağlayacaktır”

yukarı çık
0
Paylaşım