Menu
RSS

CHP’li Ahmet Kumbul; Zamlar Geri Alınsın

CHP’li Ahmet Kumbul; Zamlar Geri Alınsın

Antalya Büyükşehir Belediyesi ulaşıma zam yaptıktan sonra bu konuda protestolar da yoğunlaşmaya başladı. Zammı protesto ve zamların geri alınmasını isteyen CHP Muratpaşa İlçe örgütü, başlarında İlçe Başkanı Ahmet Kumbul’la birlikte Muratpaşa’nın 56 mahallesinde, aynı anda görüşlerini yazdıkları bildirileri dağıttılar.

Yener Ulusoy Bulvarı üzerindeki otobüs durağında bildiri dağıtan CHP Muratpaşa örgütü vatandaşlar tarafından da sıcak bir ilgi gördü. İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, durakta yaptığı açıklamada “Yapılan bu zam emekçi insanlarımız için çok büyük külfet getirecektir, Büyükşehir Belediyesi zam karanını yeniden gözden geçirmeli ve bu zammı geri almalıdır” dedi.

Kumbul yaptığı açıklamada “Otobüs esnafı para kazanamamaktan şikâyetçi, sokaktaki vatandaş fazla ücret ödemekten şikâyetçi. Bunun sebebi nedir, araştırılmasını istiyoruz. Bu aradaki fark nereye gidiyor, ne kadar kesinti yapılıyor, kent-karta geçiş yapılırken kartlarda kalan bakiyeler nereye gitti, cevabını istiyoruz” dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ocak ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “ulaşıma zam yok” diye bir açıklama yaptı. Fakat geçen yıl 1.80 lira olan ulaşım ücreti 2.10 liraya yükseldi. Aktarma ücretini de 1 liraya yükselttiler.

Sürekli kandırılan, sürekli emeği sömürülen emekçilerimiz için bu çok büyük bir para. Hele de aktarma yapıyorsa bu artış miktarı olan 1 lira 30 kuruş çok büyük bir para. Belki onlar için bu büyük para olmayabilir ama aktarma ile hastaneye giden, aktarma ile okula giden öğrencilerimiz için, 65 yaş altı emeklilerimiz için bu artış çok büyük bir külfet yaratacaktır.

İhalesiz ulaşımı Ulaşım AŞ’ye verebilirsiniz, ihale yasaklı bir firmaya ihale de verebilirsiniz ancak bu yaptığınız artışla, 30 kuruş on binlerce insan için o kadar önemlidir.

Mazot fiyatlarında hiçbir artış yokken hatta tam tersine %17 düşüş varken, ulaşımda kullanılan yağ fiyatları artmamışken, emekçi şoför arkadaşlarımızın yevmiyelerinde her hangi bir artış yokken, bu zam nedendir diye soruyoruz. Büyükşehir belediyesinin bu konudaki kararını yeniden gözden geçirerek zammın geri alınmasını istiyoruz.

Otobüs esnafı para kazanamamaktan şikâyetçi, sokaktaki vatandaş fazla ücret ödemekten şikâyetçi. Bunun sebebi nedir, araştırılmasını istiyoruz. Bu aradaki fark nereye gidiyor, ne kadar kesinti yapılıyor, kent-karta geçiş yapılırken kartlarda kalan bakiyeler nereye gitti, cevabını istiyoruz.

Bizler CHP Muratpaşa ilçe örgütü olarak 56 mahallemizde ulaşımı protesto eden bildirilerimizi dağıtmaktayız”

Vatandaşa bildiri dağıtırken görüşlerini söyleyen bir vatandaş, “alışmaya alışmadık ama alıştırdılar. Bunları Allah’a havale ediyorum” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım