Menu
RSS

CHP’li Budak: Kilis Savaş Cephesi Haline Geldi

CHP’li Budak: Kilis Savaş Cephesi Haline Geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP’nin izlediği yanlış dış politika nedeniyle Türkiye’nin ağır bedeller ödediğine dikkat çekerek, “Kilis savaş cephesi haline geldi. Ortadoğu ateşinin Türkiye’yi yakmaması için milletimiz bu gidişe dur demelidir” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Düzlerçamı’nda Hayta Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bahar şenliğine katıldı.

Türk Milleti’nin büyük savaşlar vererek, büyük acılar çekerek Anadolu’yu vatan yaptığını, bu süreçte Yörükler ’in öncü rol üstlendiğini vurgulayan Budak, “Bugün Türkiye yine acılı bir dönemden geçiyor.

Her gün şehit haberleri geliyor. Gencecik, yiğit fidanları birer birer toprağa veriyoruz. Bir yıl olmadan şehit sayısı 500’ü buldu. Bu tabloyu herkesin çok iyi görmesi lazım.

7 Haziran’dan sonra ne oldu da Türkiye’de terör yeniden hortladı? Bu kadar bomba, bu kadar silah, cephane ilçelere, şehirlere nasıl sokulmuş? Bu ülkeyi yönetenler, her taraf bomba doldurulurken, acaba neyle meşguldüler? Tüm vatandaşlarımızın, Yörüklerimiz ’in bu soruları kendisine sorması lazım” dedi.

Kilis Savaş Cephesi Gibi

AKP’nin dış politikadaki hatalarının Türkiye’ye ağır faturalar çıkardığını ve faturanın her geçen gün büyüdüğünü vurgulayan Budak, Kilis’in “savaş cephesi” haline geldiğini söyledi.

Budak, “Türkiye, AKP eliyle Ortadoğu bataklığının içine çekildi. Şimdi oradaki ateş Türkiye’ye sıçrıyor. Kilis savaş cephesi haline geldi. 16 yurttaşımız yaşamını yitirdi.

Her gün roketler patlıyor. Daha ne kadar sürecek bu patlamalar? Ortadoğu ateşi Türkiye’ye sıçrıyor. Bu ateşin yangına dönmemesi, yangının büyümemesi için milletimiz bu gidişe dur demelidir. Yörükler bu gidişe dur demelidir. Başka çıkış yolu yok” dedi. Budak şöyle devam etti:

Bölünmeye Değil Birliğe İhtiyaç Var

“Biz ülkemizde barış içinde, hukuk içinde, özgürlük içinde, geleneğimizi, kültürümüzü, inançlarımızı koruyarak yaşamak istiyoruz. Ülkenin birlik ve dirliğini sağlaması gereken Cumhurbaşkanı, Başbakan, tam tersine, kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya, bölmeye çalışıyor.

Her gün şiddet diliyle topluma nefret tohumları ekiyorlar. Türkiye bu karanlık ve zor günleri mutlaka aşacaktır. Birlik ve beraberliğimizin teminatı Yörükler, yolundan, kültüründen, geleneğinden ayrılmadığı sürece, bu zor günler de aşılacaktır.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım