Menu
RSS

CHP’li Budak; O Diktatörü Saraya Hapsedeceğiz Öne çıkarılmış

CHP’li Budak; O Diktatörü Saraya Hapsedeceğiz

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Muratpaşa ilçe örgütü tarafından düzenlenen “Birlik ve Dayanışma Pikniği” Döşemealtı İlçesi Düzlerçamı mesire alanında kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Piknikte konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, partililerine “O diktatörü saraya hapsedeceğiz” sözü verdi.

CHP Muratpaşa ilçe örgütü, partililer arasında kaynaşmayı ve birlikteliği sağlamak amacıyla bir piknik düzenledi. Pikniğe CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, İlçe başkanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda partili katıldı. Uysal piknik dağılana kadar alanda kalarak partililerin sorunlarını dinledi, notlar aldı.

Kürsüye ilk gelen CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, parti içinde birlik ve dayanışmanın önemine değinerek, karanlık bir süreçten geçen ve her geçen gün baskıların iyice arttığı, tek adamlık rejiminin oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek bu günlerde parti içi dayanışmanın önemine değindi.

Dedikodudan uzak kalmalarını isteyen Esen, tüm partililerin kenetlenmesi gerektiğini dile getirdi. Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak AKP’yi sert bir dille eleştirdi.

Konuşmasının ana bölümünü saray, tek adamlık ve rejim değiştirmeye karşı mücadele için kenetlenmeleri gerektiğinden bahsetti.

Budak şunları söyledi;

“Bizde bu yürek olduktan sonra, bizde bu birlik ve beraberlik olduktan sonra, bizde bu sevgi ve dayanışma olduktan sonra hiçbir şeyden korkmayız. Çünkü CHP var.

Görüyorsunuz, her yer işkence, toplumsal bir baskı var. Bu baskının ana kaynağı belli. Ana kaynak; aslında bu rejimi değiştirmek isteyen bu diktatör bozuntusunun, tek bir kişinin partisi haline gelen AKP var.

O diktatörü biz, olduğu sarayda hapsedeceğiz, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetle bunların sorunları var.

Ve şunu söyledik, sizler de duydunuz; TOBB’nde genel başkanımızın dediği gibi bizim kanımızı dökmeden rejimi değiştirmeniz mümkün değildir. Yani bizim bedenimizi çiğnemeden bu rejimin üzerinde bir tasarrufta bulunamazsınız.

Çünkü tek bir CHP’li kalana kadar bu mücadele devam edecek, mecliste tek bir CHP’li kalana kadar bu mücadele devam edecek ve o tek kişiyle de olsa biz bunların hakkında geleceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın, çünkü bu yürek hepinizde var.

Ben burada sizlere söz veriyorum, CHP adına söz veriyorum, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak söz veriyorum; son nefesimize kadar biz bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz”

Recep Tayip Erdoğan Partisi

AKP’nin son olağanüstü kongre sonrasına da değinen Budak, AKP’nin adını değiştirip Recep Tayip Erdoğan Partisi yapmalarını önerdi. Budak sözlerine şöyle devam etti;

“Bunların yaptığı her şeyi biliyoruz. Bunların korkusu var. Bu korkuları saraya hapsetmek bizim görevimiz. Dokunulmazlık konusunda bunların bir tuzağı vardı, biz o tuzağa düşmedik.

Bu hükümet hükümet değildir. Sarayda bir kişi var, o kişi Recep Tayip Erdoğan ve onun partisi var. Partilerinin de adını değiştirsinler artık. Recep Tayip Erdoğan Partisi yapsınlar.

Siz böyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz sürece hiçbir zaman sırtımız yere gelmez”

Birbirimize Daha Sıkı Sarılmalıyız

Yaptıkları pikniğin ne amaçla yapıldığını sorduğumuz CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, “öncelikle parti içerisinde birlik ve dayanışmayı arttırmak, insanların birbirlerine daha sıkı sarılmasını sağlamak” olarak açıkladığı pikniği şöyle anlattı;

“Pikniği düzenlemekteki amaç, öncelikle parti içerisinde birlik ve dayanışmayı arttırmak, insanların birbirlerine daha sıkı sarılmasını sağlamak, kol kola, omuz omuza vereceğimiz mücadelede yan yana durmaya alışmalarını ve mücadeleye şevklerini arttırmak.

Birçok değişik, çatlak sesler çıkıyor içimizde ama bir AKP faşizmi ile karşı karşıyayız. Karşımızda, başkanlık sistemini isteyen, arkasından hilafeti geri getirmek isteyen, tem adamlığı isteyen, sadece bu topraklarda değil çok büyük toprak parçasında kendinin lider olabileceğini düşünen, saçma sapan fikirlere kapılmış bir adam var. Bu durum karşısında bizim sahada daha fazla mücadele etmemiz lazım. Bunun için de parti içerisinde dayanışmayı arttırmamız lazım.

Kurdukları Başkanlık Hayallerini Kafalarına Yıkacağız

“Karşımızda bütün devlet olanaklarını kullanan, bütün işadamlarının güçlerini kullanan çok ciddi bir organizasyon var ve onlara karşı biz kısıtlı imkânlarımızla ama yan yana durarak, birlikte durarak mücadele etmemiz gerekir.

Ve onların başkanlık sistemini de, kurduğu diğer hayalleri de kafalarına yıkmak durumundayız. Onun için mücadele edeceğiz.

Burada da partililerimize hem bir moral olsun hem de birlik ve beraberlik olsun, kendi aralarında dayanışabilsinler, birisinin rahatsızlığında diğeri yardımcı olabilsin, onun için bu pikniği düzenledik”.

yukarı çık
0
Paylaşım