Menu
RSS

CHP’li Budak’tan Sivil Topluma Taksim Çağrısı

CHP’li Budak’tan Sivil Topluma Taksim Çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarını, Türkiye’nin bir daha cunta, darbe ve dikta girişimleri yaşamaması için, kararlı bir duruş ortaya konması gerektiğini vurgulayarak, Taksim’e çağırdı.

Budak, “Hukuk, demokrasi ve özgürlük isteyenleri, 24 Temmuz’da Taksim’de gücümüze güç katmaya çağırıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ankara Milletvekili Murat Emir, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Samsun Milletvekili Hayati Tekin ile birlikte, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Sezai Berber’i ziyaret ederek, 24 Temmuz’da Taksim’de yapılacak “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitingine davet etti. 

Budak, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da yaşanan kanlı darbe girişiminin, demokrasiyi, özgürlükleri hedef aldığını, toplumun kararlı duruşuyla bu girişimin önlendiğini söyledi.

Demokrasi, hukuk ve özgürlüklerin egemen kılınması için 24 Temmuz’da Taksim’de olacaklarını belirten Budak, “Sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin de Taksim’de olması, demokrasi talebini yükseltmesi çok önemli” dedi.

Budak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğu’nu şehir dışında olması nedeniyle, telefonla arayarak, Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması’na davet etti.

Sivil Topluma Mektup

Budak, ayrıca aralarında ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, TMMOB’a bağlı odalar, TÜRMOB ve bağlı odalar, Barolar Birliği, Veteriner Hekimleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, esnaf odaları sivil toplum kuruluşları ile diğer meslek odaları başkanlarına da birer mektup göndererek, Taksim davetini iletti.

Demokrasi, hukuk ve laiklik ilkelerinin, bir arada huzur içinde yaşamanın temel ilkeleri olduğunu kaydeden Budak, “Ne acıdır ki ülkemiz; 15 Temmuz 2016 tarihinde TSK içindeki cuntacı bir grubun, bu ilkeleri,  birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan kanlı bir darbe girişimini yaşadı.  Bu alçak girişimi lanetliyoruz” dedi. Budak şöyle devam etti:

Cumhuriyet Ve Demokrasi İçin Taksim’e

“Türkiye’nin bir daha cunta, darbe ve dikta girişimlerini yaşamaması, halkımızın arzu ettiği toplumsal barış, demokrasi, hukuk devleti, huzur, güven ve istikrarın; kalıcı ve sürdürülebilir olması için, birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruşun ortaya konması gerekliliği açıktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ayırım yapmaksızın tüm yurttaşlarımızın eşit, özgür ve huzur içinde yaşadığı bir Türkiye hedefiyle 24 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul/Taksim’de saat 18.00’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması’ adını verdiğimiz bir büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz.

Sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın, 24 Temmuz Pazar günü Taksim’deki buluşmaya katılımı ve katkısı; hukuk, demokrasi ve özgürlük isteyenlerin gücüne güç katacak, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için Taksim’de buluşmak dileğiyle.”

yukarı çık
0
Paylaşım