Menu
RSS

Çözüm Süreci’nin Sorumluluğunu Askere mi Yükleyeceksiniz?

Çözüm Süreci’nin Sorumluluğunu Askere mi Yükleyeceksiniz?

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray şehitler vererek terör mücadelesi yapan güvenlik güçlerinin endişelerini meclise taşıdı ve Başbakan’a sordu: Poyraz Gibi Hukuk Dışılıkları Önlemek İçin Yasal Tedbir Alacak Mısınız?

Dr. Aytun Çıray, “2009 yılının Ağustos’undan başlayarak AKP hükümetlerinin adına önce ‘demokratik açılım’, ‘barış ve kardeşlik süreci’ ve daha sonra ‘çözüm süreci’ verdikleri süreç ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde inisyatif kullanma hakları ellerinden alınmış ve yetkiler tümüyle valiliklere geçmiştir. Valilikler de AKP hükümetinin kanunsuz emirlerini uygulamaya başlamışlar ve güvenlik güçlerinin resmi başvurularına karşın terörist faaliyetlere göz yumulmasını sağlamışlardır,” dedi.

Bütün bu terör faaliyetlerinin devletin raporlarına da yansıdığını, tahkimatını tamamlayan PKK’nın 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinden sadece bir ay sonra yeniden terör saldırılarına başlayarak ve hedefinin ‘özyönetim’ kurmak olduğunu açıkladığını anlatan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bu yeni ve büyük terör dalgasının bölgede yaşayan masum halkımızı mağdur ettiğini ve yüzlerce şehit vermemize neden olduğunu söyledi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na cevaplaması için şu soruları sordu:

Güneydoğu’da büyük bir kahramanlıkla, PKK terör örgütüne karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini yeniden tesis mücadelesi veren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensuplarının bölücü örgütün siyasi ideallerini ve hedeflerini paylaşan iç ve dış unsurlar tarafından Poyraz gibi davalarda olduğu gibi suni gerekçelerle suçlanmalarının önüne geçmek için hangi yasal tedbirleri alıyorsunuz? Yargılamanın gerekmesi halinde askeri mahkemelerde mi sivil mahkemelerde mi yargılanacaklardır?

‘ÇÖZÜM SÜRECİ’NİN SORUMLULUĞUNU ASKERE Mİ YÜKLEYECEKSİNİZ?

Bu konuda hükümetinizin yavaş davranmasının nedeni nedir? Sözde ‘çözüm süreci’ ile ilgili siyasi sorumluluğunuzu ileride Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğini yeniden tesis etmek için görev yapan emniyet ve TSK mensuplarına mı yüklemeye niyetlisiniz?

Söz konusu yerleşim birimlerinde yaşayan mağdur vatandaşlarımız ile birlikte Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğini tesis etmek için olağanüstü kahramanlık gösteren Emniyet ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının normal hayata dönmeleri için şu ana kadar ne tür tedbirler aldınız ve gelecekte hangi önlemleri uygulamaya koymaya düşünüyorsunuz?

yukarı çık
0
Paylaşım