Menu
RSS

CHP’li Kadınlardan ‘Hedef 2019’ ve Üç Bakana İstifa Çağrısı

CHP’li Kadınlardan ‘Hedef 2019’ ve Üç Bakana İstifa Çağrısı

CHP İl Kadın Kolları başkanlığında 19 ilçe kadın kolları başkanı ve yöneticileri bir araya gelen CHP’li kadınlar 2019’a kilitlendiler. Çalışmaları şimdiden başlatıp örgütlenmeyi geliştirmek ve yapılacak ilk seçimde yerelde ve genelde CHP iktidarına kilitlenen kadınlar toplantı yaptılar.

Toplantıda söz alan CHP İl Başkanı Semih Esen, sandık çevresi örgütlenme modelinin partide bir seferberlik ilanı anlamına geldiğini ve bu sayede CHP’nin iktidara taşınmasının dana da yakın olduğunu anlattı.

Esen yaptığı konuşmada “12 Ekim 2014 yılından itibaren parti yönetimin içerisinde aktif olarak yer alan bir kardeşiniz olarak, bu süreç içerisinde gördüklerimi samimi bir şekilde sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu süreci bir cümle ile özetlemek gerekirse CHP’li kadınlar CHP’nin temel taşıdır cümlesini rahatlıkla kurabilirim.

Çünkü geçtiğimiz süreç içerisinde ok yoğun olarak yaşanan seçim kampanyası sırasında sahada olan sizlerdiniz. Çalışan, emek veren, saldırıya uğrayan sizlerdiniz” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sizler partilerdeki siyaseti erkeklerin aslında ulaşamadıkları büyük manevi seviye ile yapmaktasınız. Hiç biriniz parti içerisinde gurupların, kongre hesaplarının içerisinde olan kişiler değilsiniz. Bu çok memnuniyet verici bir durumdur ve geleceğe dairde bu partide umutların daha fazla olmasını sağlayan insanlarsınız.

Sizler sadece ülkemiz daha yaşanılır bir durumda olsun ve evlatlarımız can güvenliği içerisinde, iş garantisi olan bir ülkede yaşasın duygusuyla bu çalışmaları yapıyorsunuz. Tüm siyasetçilerin sizin bu yönünüzden öğrenecekleri çok şey vardır.

Çalıştayınızda birçok başlık belirlemişsinizdir. Ben burada genel merkezin bir anlamda seferberlik gibi ifade edilebilecek çalışmadan bahsetmek istiyorum. Sandık çevresi örgütlenme modeli diye belirtilen bu örgütlenme modeli partimize oy kazandırma yönü ile partimize kitleler tarafından tanınması yönüyle de çok büyük faydalar sağlayacaktır.

Bunu taşıyacak olan da yine sizlersiniz. Bu örgütlenme modelinde sandık görevlisinden birisinin mutlaka kadın olacağından dolayı bu çalışmanın bel kemiği yine sizler olacaksınız”

Esen kadınların çalışma yöntemleri konusunda ise “sizlerin bildiği, dostça, arkadaşça, evladına yaklaşır gibi, kendine yaklaşır gibi sahip olduğunuz o tarz sayesinde” başarılı olduklarını belirterek her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Esen’den sonra söz alan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci önce şehitler için başsağlığı diledikten sonra üç bakanı da istifaya çağırdı. Deveci “Vatandaşının can güvenliğini sağlamak için önleyici tedbirler almak yerine vatandaşlarının anayasal haklarını sınırlamayı kendine görev edinmiş, sayın cumhurbaşkanının deyimiyle 'Rıza Bey'in kendisini ve ailesini koruyan içişleri bakanımız Efkan ALA'yı istifaya davet ediyoruz” dedi.

Son günlerdeki çocuk istismarı nedeniyle ülke düzeyinde tepkilerin yoğunlaştığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RAMAZANOGLU'nu da istifaya davet eden Deveci sözlerini şöyle sürdürdü;

“Görevi; çocukların her türlü istismardan korunarak, sağlıklı gelişimini temin etmek üzere, ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek ve yürütmek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu çocukları korumak yerine her gün yeni dosyalarla büyüyen taciz ve tecavüz olaylarında çocukları değil de olayın geçtiği vakfı korumaya çalışması hepimizin yüreğini acıtmaktadır.

'Bir kere' olması vakfı karalamak için gerekçe olamaz diyerek koltuğunda oturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RAMAZANOGLU'nu istifaya davet ediyoruz.

AKP'nin bir diğer sorumsuz bakanı da milli eğitim bakanı Nabi AVCI'dır. Anayasamızda yer alan sosyal devlet tanımı içerisinde bütün çocuklarımıza kaliteli, bilimsel, ücretsiz ve güvenilir eğitim sağlanması varken anayasanın bu temel görevini yerine getirmek yerine bu görevi vakıflara devretmiş ve sayıları 10.000 in üzerinde ki Türkiye'nin çocuklarını vakıflara mahkum etmiştir.

'Fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmek' yerine Türkiye'nin kaynaklarını AKP'nin arka bahçesi gibi kullanmayı tercih eden, yaşadığımız bu trajedilerde sorumluluklarını yerine getirmeyen bu 3 bakan derhal istifa etmelidir.

Can güvenliğimiz için, çocuklarımızın güvenliği için, 'BİR KERE'den çok şey olur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazancğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, İçişleri Bakanı Efkan Ala, BİR KERE DE İSTİFA EDİN”

yukarı çık
0
Paylaşım