Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

CHP’li Kumbul; Bu Esnafın Zararını Kim Karşılayacak?

CHP’li Kumbul; Bu Esnafın Zararını Kim Karşılayacak?

Tonguç Caddesi’nde süren yol yapım çalışmaları sürekli sorun yaratmaya devam ediyor. Binaların diplerinden yapılan kazı çalışmaları, binada oturanları olduğu kadar, bina önündeki esnafı da çileden çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, yol yapım çalışmalarının yarattığı sıkıntıların son durumunu yerinde görmek için yine Tonguç Caddesi’ne geldi.

“Cumartesi Günü (09.04.2016) günü yol yapım çalışmaları nedeniyle bir çöküntü yaşandığını ve esnafın cam çerçevesinin çukura indiğini söyleyen telefonlar aldım. Bunun üzerine Pazar sabahı olay yerine geldim ve çöküntüye şahit oldum” diyen Kumbul, esnafa uğrayarak gelişme hakkında son bilgileri aldı.

Esnafın dükkânının önü çökünce, dükkân önünde bulunan dondurma dolabı çukura düştüğünü ve dolabın camlarının kırıldığını, içindeki dondurmanın artık kullanılamaz hale geldiğini gören Kumbul, “bizim memleketimizde Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan ile bakanların mı güvenliği önemseniyor.

Bu yol yapım çalışmalarında ne yapımda çalışan işçilerin, ne yayaların ne de esnafın can ve mal güvenliği hiç akıllarına gelmiyor.

Düşen ve kullanılamaz hale gelen dolabın ve içindeki malzemelerin zararını kim karşılayacak, Sayın Türel sana soruyorum bu soruyu? Yol boyunca hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığı yol yapım çalışmalarında esnafın ve bu caddede oturanların güvenliği senin hiç umurunda değil mi? Yol yapım çalışmalarında çalışanların güvenliği senin hiç umurunda değil mi? Bu nasıl bir anlayıştır, anlamak mümkün değil” dedi.

Kumbul, “Güvenlik tedbirleri Tonguç Caddesi’ndeki esnaf hem malından oluyor, Allah göstermesin canından da mı olması gerek ki sağlıklı tedbirler alınsın? Bu esnafın mal zararının yanı sıra müşteri kaybı yani iş kaybını kim karşılayacak?” diyerek sözlerini tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım