Menu
RSS

CHP’li Kumbul; Şarampol Esnafının Zararını Kim Karşılayacak?

CHP’li Kumbul; Şarampol Esnafının Zararını Kim Karşılayacak?

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına başlanan “Efsane Geri Dönüyor” projesinin başlamasından sonra, o bölgedeki esnafın zor durumda olduğunu belirten CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, yerinde basın toplantısı yaptı.

Esnafın zor durumda olduğunu ve bu tür projelerin, uzman görüşü alınmadan, günü birlik çözümlerle yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

“Efsane Geri Dönüyor” projesi ile Şarampol Caddesi’ndeki yapılmak istenen yayalaştırma çalışması, Tonguç Caddesi üzerindeki birçok esnafı etkilediğini söyleyen Kumbul, Antalya için yapılacak her iyi ve doğru işlerde destek vereceklerini, ancak bu işlerin esnafın ve o bölgede yaşayanların zor duruma sokulmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kumbul kazı çalışmasının sürdüğü Tonguç Caddesi üzerindeki şantiye alanında yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Bu sadece Antalya’nın, sadece Muratpaşa’nın sorunu değil. Bizim ülkemizde tamamen bir programsızlık üzerinde gidiyor işler. Bu alt geçit çalışması ulaşım master planında var mı? Yörükoğlu kavşağında yapılan üst geçit ulaşım master planında var mı? Esnafımız bitiyor. Efsane geri dönüyor diye Şarampol’ü yaratabilmek için başka bir proje getirdiler doğru mu?

Şimdi bunu referanduma sunduklarını söylüyorlar. Referanduma katılım %10. Referanduma sunulmadan önce burayla ilgili bir görüş alındı mı? Burada hepimiz görüyoruz, temelin altına kadar girilmiş. Burada yapılacak olanları referanduma sunmadan önce, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası’ndan uygun mudur, değil midir, bir görüş alındı mı?

Danışmadan, programını yapmadan, ulaşım master planı hazırlamadan, günü birlik çözümlerle bu işler yürümez. Şarampol’deki esnafın işinin artmasını biz de istiyoruz.

Projenin karşısında da değiliz. Ama burada rant yaratacağız diye buradaki esnafı bitirmeye, burada yaşayan insanların hayatını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur. Buraya bir çocuğun düşmeyeceğinin garantisi yoktur.

Kazı etrafında doğru dürüş bir koruma tedbiri yok. Her tarafa Antalya’ya İyi Gelecek tabelaları ile donatıyorlar. Keşke burayı da donatsalardı da buraya girmek zor olsaydı. İnşaat sahasına küçücük çocuklar bile rahatça girebilecek durumda. Etrafındaki güvenlik önlemlerini hepimiz görüyoruz.

Çallı’da bir tüp geçit yapın, orada bir meydan kazanalım dedik. Orada önceden ihalesini yaptıkları üst geçit için referandum yaptılar. Şimdi Ali Çetinkaya için de bir proje hazırladılar. Proje hazır, yine referandum yapacaklar.

Biz yapılacak işlerde uzman görüşü alınarak, planlamanın doğru dürüst yapılarak yapılmasını istiyoruz. Burayı kapattınız, diğer kavşak ne olacak? Kentin merkezine alt geçit, üst geçit yapmak dünyanın neresinde görülmüş.

Buradaki esnafın zararını kim karşılayacak? Bakın işte esnaf kapalı, iş yapamıyor.

Kente yapılan hiçbir hizmetin karşısında değiliz. Buradaki esnafımıza, vatandaşımıza rahatlık kazandıracak her projenin de arkasındayız. Bizim Büyükşehir Belediyesi’nden isteğimiz, bunun uzman görüşü alınarak alt yapı çalışmasının yapılması, esnafımızı zarara sokmadan, buradaki binaları tehlikeye atmadan projenin devam etmesi, ya da projenin gözden geçirilip uygun şekilde değiştirilmesidir”

yukarı çık
0
Paylaşım