Menu
RSS

CHP’li Vekil Niyazi Nefi Kara’dan Türel’e Teşekkür Ve Öneri

CHP’li Vekil Niyazi Nefi Kara’dan Türel’e Teşekkür Ve Öneri

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi, Üçgen Mahallesi’ndeki Giritli Parkı’na sahip çıkmak için peş peşe basın toplantıları düzenlenmekte. Bugün Giritli Parkı’na gelen CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Büyükşehir Belediyesi tarafından Giritli Parkı’na yapılmak istenen otopark için yeni bir alternatif yer önerdi.

Yüzüncü Yıl Caddesi’nde bulunan ve yıllardır çukur halini koruyan yerin Giritli Parkı’na yapılacak otopark için alternatif yer olacağını söyleyen Kara, Türel’in bu doğru öneriye sıcak bakacağını belirtti.

Kara yaptığı konuşmada Giritli Parkı’nın yıkılıp yerine otopark yapılmasının çok yanlış olacağını ve halkın nefes aldığı yerleri yok etmek yerine onları çoğaltmak, bakımlarını yapmak görevinin büyükşehir belediyesinde olması gerektiğini söyledi.

Kara sözlerinde şunları belirtti;

“Bir süredir takip ediyoruz. Giritli Parkı için bu ağaçların sökülmesi ve yerine çok katlı otopark planladıklarını söylüyorlar. Belki de trafik sorununa katkısı olacağını, belki çevre esnafına katkısı olacağını düşünüyorlar. A

ma bu kentin yeşil alana ihtiyacı var ve yıllardır kurulu 40 yıllık ağaçlar var burada. Bütün mahalle sakinlerinin kahvaltısını yaptığı, bu mahalledeki yaşayan çocukların oyun oynadığı ve bu arada bulunabilen çok nadir nefes alınabilen bir yer. Buradan yol geçirmek istiyorlar trafik daha da kötü olacaktır.

İhaleye Çıkarılan Çukuru Otopark Yapın

Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Türel’e buradan şunu öneriyoruz; öncelikle bu Parkı yıktırmayız diyoruz. Önerimiz var Yüzüncü yılda 25 metre kazılmış bir çukur var ve bu bölge Dahası bir toplanma alanı yapılabilir, çok katlı otopark yapılabilir ve artık Metropol olmuş bu kentte ulaşımı toplu taşımaya yönlendirip çok da yakın olan bir bölgeden bu bölgelere ulaşım sağlanabilir.

Üç kez ihaleye çıkmasına rağmen satılmamış bir yer değerlendirilebilir ve aynı zamanda orada bir toplanma alanı oluşturulur. Aynı zamanda orada bulunan stat ve hastane için kullanılabilecek bir otopark sağlanır.

Aynı zamanda kentin birçok yöne ulaşımı olan bir bölge ve dağıtım alan oluşturulabilir. Yurt dışına gidip geliyor, ben de biliyorum, görüşüyoruz, yollarda karşılaşıyoruz ama bütün dünyada Avrupa'da modern ülkelerde yapılan şey metropollerde şehrin giriş bölgelerinde insanların özel araçlarını park edebildikleri alanlar var. İşte Yüzüncü Yıl’daki satmaya çalıştıkları yer bunun için uygun bir yerdir”

Burayı Gezi Parkı’na Çevirmeyin

Biz diyoruz ki kentin içerisinde bunca yılın emeği, bunca zamandır büyümüş ağaçları yok etmek yerine, burayı sıkıştırmak yerine, burada nefes alınacak yeri yok etmek yerine buraya dokunmayalım diyoruz.

Tam tersine buranın bakımın yapması buraya daha çok hizmet etmesini öneriyoruz ve bize eğer gerekirse burası için yeni bir gezi alanı, yeni bir Gezi Parkını hiç düşünmeden bu kent, bu halk yine göze alacaktır. Bu işe kalkışmasınlar diyoruz.

Türel Önerilerimizi Yerine Getirdi, Bunu da Getireceğini Umuyorum

Ben Sayın Türel'in doğru öneriler yaptığımızda geri adım attığını biliyorum. Boğaçayı projesinde önerilerimiz için geri adım attı teşekkür etti. Yine Atatürk anıtı için Çallı’dan Migros kavşağında taşınmasında yine önerdik yine yaptı. Ben her ikisi için teşekkür ederim.

Ama burayı da park alanı olarak koruyacağını düşünüyorum ve bu projeyi değiştireceğini düşünüyorum. Aksi ne ona yakışır ne de bunu buraya beton yığını yapmak, burayı yıktırmak bizlere yakışır. Yoldan geri dönsünler diyoruz, birlikte barış içinde, huzur içinde kent yaşasın, bütün insanlarımız nefes alsın diyoruz”

Giritli Parkı’nın bugün misafiri çoktu. Onlarca çocuk oyunlar oynadı, gönüllerince eğlendiler.

Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısına CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve yönetim kurulu üyeleri CHP Kepez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Halkevleri Başkanı Kutay Meriç ve Halkevleri üyeleri ile partililer de açıklamaya destek verdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım