Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Dereköy Yaylasından Devlet Yetkililerine Çağrı: Kömür Madenini İptal Edin!

Dereköy Yaylasından Devlet Yetkililerine Çağrı: Kömür Madenini İptal Edin!

Dereköy Yaylasında açılmak istenen kömür madenine karşı ilk aşama olan Tarım Toprakları Koruma Kurulunun RED kararı almasından sonra, tekrar harekete geçen köylüler, çevreciler ve Muhtarlar Dereköy Yaylasına giderek devlet yetkililerine çağrı yaptı.

Devlet yetkililerine yaptıkları çağrıda; Yaylamız hiç bir zarar görmeden kömür madenini iptal edin. Madeni bölgede hiç bir kimse istemiyor.

Devlet yetkililerine yaptıkları çağrıda; Yaylamız hiç bir zarar görmeden kömür madenini iptal edin. Madeni bölgede hiç bir kimse istemiyor. Maden, bütün su kaynaklarımıza, doğamıza, hayvancılığımıza ve tarımıza zarar verecektir, istemiyoruz dedi

Alınan karara çok sevindiklerini belirten, köylüler, çevreciler ve muhtarlar Dereköy Yaylasına adeta çıkartma yaparak, bu kararın anlamı, artık bu madeni iptal edin demektir, bizler, yaylanın hiçbir zarar görmeden bütün işlem ve süreçlerin iptal edilerek sonlandırılmasını bekliyoruz dedi.

Dereköy Köylüleri

A Platformu (Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu)

Ziraat Mühendisleri Odası

Antalya Şubesinin Daveti üzerine, Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Subesi, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkani Vural şŞahin, Yönetim Kurulu ( Ahmet Daloğlu, Taylan Çeliker, Ekrem DİBEK ) Maden Mühendisleri adına Ali Balcı,

A Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, Mahalle Muhtarı, Köy sakinleri ile birlikte Korkuteli ilçesi Dereköy Mahallesi'nde, işletilmeye açılması planlanan kömür sahasında gözlemler yaptılar. İşletmenin çevreye, tarım alanlarına,

yüzey - yeraltı suyuna ve bölgeye olan olumlu-olumsuz etkisini yerinde değerlendiler.

Kömür Ocağı, Tarımı Bitirir

Korkuteli Dereköy’de açılmak istenen kömür ocağı alanında inceleme yapan ZMO Şube Başkanı Vural Şahin, “Sulama ve içme sularını kirletecek olan ocak, bölgede tarımı bitme noktasına getirir” diye tepki gösterdi

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şubesi, Korkuteli’nin Dereköy yaylasında açılmak istenilen kömür ocağı alanında incelemelerde bulundu. ZMO heyetinde Jeoloji Mühendisleri Odası ve Maden Mühendisleri Odası Antalya Şube yöneticileri de yer aldı.

Alanda yapılan incelemenin ardından açıklama yapan ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, “17 Haziran 2020 tarihinde Toprak Koruma Kurulu’nda 8’e 3 çoğunlukla red edilen bu tarımsal alanın korunması için elimizden gelen her türlü mücadeleyi yapacağız” dedi.

Tarım Bitme Noktasında

Korkuteli havzasının sulama kaynaklarının merkezi olan alanda, kömür ocaklarının açılması halinde sulama suları ve içme sularının kirleneceği, hatta yaşam alanlarının kısıtlanacağına işaret eden Şahin, “Zaten kuraklık tehdidi altında olan Korkuteli’de tarım bitme noktasına gelecektir.

Bölge halkının azimli direnci, çevre koruma dernekleri ile yaptıkları mücadeleyi takip ederken, bu çabayı da gerek yerel basına gerek ulusal basına gerekse siyasi kanallara taşıdık.

ZMO Antalya Şubesi olarak duruşumuz net olup tarım alanlarının ve su kaynaklarının korunmasından ve kıllanmasından yanadır” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım