Menu
RSS

Devrim Kök: Herkesi Meclisin Önünde Yapılacak Eyleme Davet Ediyorum

Devrim Kök: Herkesi Meclisin Önünde Yapılacak Eyleme Davet Ediyorum

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, Kamuoyunda tecavüzcüleri serbest bırakma yasası olarak ta anılan yasanın çıkmaması adına Cumhuriyet Meydanı’nda toplananları, yasanın görüşüleceği gün olan Salı günü meclisin önünde yapılacak olan protesto eylemine davet etti.

Bu tepki toplantılarının bir milad olması gerektiğini belirten Kök, “Bizim savunduğumuz konu, çok zeki olmaya gerek yok, namuslu olan, ortalama zekası olan herkes bilir ki bu yasa sapıkları cezaevinden çıkarma yasasıdır.

Bu tecavüzün önünü açan yasasıdır. 60 yaşında bir adamın 13 yaşında bir çocuğa göz koyup, onu zorla alıkoyup evlenmek ve dini kılıflarla da bunu süsleyerek tecavüz etmesinin yolunu açmasıdır”

Kök konuşmasında şunları söyledi;

“Tatsız olaylar keşke yaşanmasaydı. Ben farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Bugün burada toplanan kitle çok farklı bir temsil için burada toplanıyor. Biz kimleri temsil ediyoruz; Müslüman coğrafyasında, ümmet toplumunun olduğu bir yerde, bireyin olmadığı, kul olarak insanların yaşadığı bir yerde Mustafa Kemal Atatürk diye birisi çıkıyor, dünyanın en büyük devrimcisi, insanca yaşamı ve ciddi direnişlere rağmen, tehditlere rağmen, hain ilan edilmesine rağmen tüm halkımızı örgütleyerek, önce cumhuriyetimizi kuruyor.

Cumhuriyet demek bir üst başlık, cumhuriyet insanca yaşam demek, özgürlük demek, farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesi demek, beraberce yaşanması demek. Anadolu coğrafyası binlerce yıl değişik inançlara, değişik etnik kimliklere ev sahipliği yaptı.

Anadolu hümanizmi denilen olay da onun da sayesinde oluşmuştur. Kimin hangi inanca mensup olduğunu hangi etnik kimliğe sahip olduğunu düşünmeksizin, beraber ortak yaşam, ortak paylaşım alanları vardır Anadolu'da. Biz onu temsil ediyoruz.

Bizim savunduğumuz konu, çok zeki olmaya gerek yok, namuslu olan, ortalama zekası olan herkes bilir ki bu yasa sapıkları cezaevinden çıkarma yasasıdır. Bu tecavüzün önünü açan yasasıdır. 60 yaşında bir adamın 13 yaşında bir çocuğa göz koyup, onu zorla alıkoyup evlenmek ve dini kılıflarla da bunu süsleyerek tecavüz etmesinin yolunu açmasıdır.

Onun için bizim burada marjinal davranmaya hiç ihtiyacımız yok. Ben iddia ediyorum; farklı siyasi partilerdeki kadınlar da bu ahlaksız yasanın geçmemesi için Salı günü bizlerle beraber meclisin önünde mücadele edecekler.

Bunu samimiyetle söylüyorum. Onun için kız çocuğu olan bu memlekette insanca yaşama arzu eden bu karanlıktan kurtulmak isteyen erkek çocuk kız çocuk fark etmez Herkes Salı günü meclisin önüne gelsin. Bunu bir milad olarak kabul edelim”

yukarı çık
0
Paylaşım