Menu
RSS

Diş Hekimleri Mevcut Başkan Tunç’la Devam Dedi

Diş Hekimleri Mevcut Başkan Tunç’la Devam Dedi

Antalya Diş Hekimleri Odası’nın 16. Dönem Olağan Kongresinde Atatürk vurgusu yapılırken, ülkenin iç ve dış politikaları eleştirildi. Mevcut Oda Başkanı Hüseyin Tunç’un tek liste ile gittiği kongrede güven tazelemiş oldu.

Antalya Diş Hekimleri Odası 16. Olağan Kongresinde tek liste ile mevcut Başkan Hüseyin Tunç, güven tazelemiş oldu. Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Tunç, Ülkenin çok hassas bir dönemden geçtiğini ve şu günlerde T.C devletinin kurucu önderinin anılmasının adeta suç oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Devletin okullarında Tarih kitaplarından, Milli mücadele ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının silinmeye ve resimlerinin okullardan kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemin yaşandığını belirten Tunç, “Bunu yapmaya çalışanlara yine G.M Kemal Atatürk’ün kendi sözleriyle cevap vermeyi bir borç sayıyorum.

Bir memleketi zapt ve işgal etmek o memleketin sahiplerine hâkim olmak için kâfi değildir. Bir milletin ruhu zapt olunmadıkça bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça o millete hâkim olmanın imkânı yoktur’.

Son 14 yılda ülkemiz adeta zapt ve işgal edilerek hâkim olunmaya çalışılmaktadır. Başınızı hangi tarafa çevirirseniz çevirin bunu görebilirsiniz” dedi.

Devletin Üniter Yapısı Bozuldu

Devletin polisi, iktidarın polisi ve adeta iktidar partisinin koruma ordusu haline getirilmiş olduğunu belirten Tunç, “ Güzel ülkemde, bombalar patlıyor ve yüzlerce masum insanlar ölüyor ise, Vakıflarda, çocuklara tecavüz ediliyor ve bunun üzeri devlet eliyle örtülmeye çalışılıyor ise,

Doğa, talan edilip sermayeye peşkeş çekiliyor is, kadın cinayetleri, görmezden gelinip adeta indirim kanunları ile teşvik ediliyor ise, ülkede hırsızlığa, yolsuzluğa, ahlaksızlığa, namussuzluğa ses çıkarılmayıp üstüne üstlük bunlar korunup kollanıyor ise,

Her yıl binlerce işçi iş cinayetlerinde adeta ölüme mahkum ediliyor ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında Atatürk anıtına çelenk koydukları için STK başkanları 3 yıl hapis ve meslekten men cezası ile yargılanıyor ise,

Cumhurbaşkanı çıkıp, fütursuzca yargı kararlarına saygı da duymuyorum, uymuyorum da diyebiliyor ise, yandaş olmayan basın mensupları yaptıkları haberler nedeniyle casusluktan yargılanıyor ise, devletin üniter yapısı yok edilerek Başkanlık sistemi ile Ülke bir diktatörlükle yönetilmek isteniyor ise, gizli kapılar ardında terör örgütü ile yapılan pazarlıklarla ülke bölünüyor ise, hukuk adeta “guguk'a dönüştürülerek iktidarın sopası  haline getiriliyor ise, üniversiteler, sadece iktidarın borazanlığını yapan sözde bilim adamlarına teslim edilip kendileri gibi düşünmeyenler tutuklanarak yargılanıyor ise, durum apaçık ortadadır” şeklinde konuştu.

Sağlık Ticarileşti

Eleştirilerini sündüren Tunç, “Üniversitelerdeki koca koca Rektörler okuyan üniversite mezunu olan insanların tamamının bu ülke için tehlikeli olduğunu ve bu aydın- demokrat insanların siyasetinin ülkeyi batıracağını, bu ülke için en makbul olanın okumamış cahil insanların yaptığı siyaset olduğunu söyleyecek kadar densizleşiyor ise, ülkemizde emek, hızla taşerona peşkeş çekilip ve sendikal örgütsüz topluma dönüştürülüyor ise, ülkemizde, ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ adı altında, sağlık alanı tamamen ticarileştirilip, sağlık kurumları birer dükkan, hastalar birer müşteri, orada çalışan hekimler de birer beyaz önlüklü köle gibi görülüyor ise,

Yeni çıkartılan yönetmeliklerle; muayenehanelerimizde çalışmak artık imkansız hale getiriliyor ise, emeğimiz ucuzlatılarak değersizleştirilip, meslek dışı sermayeye peşkeş çekiliyor ise, devletin en üst kademelerinde hekimlik onuru ve toplum sağlığı üzerinde pazarlıklar yapılıyor ise,

Birilerinin emir buyurduğu gibi tüm bu olanlara sessiz kalıp, biz meslek örgütüyüz, siyaset yapmamalıyız diyerek sadece mesleğimizle ilgilenerek kendi köşemize çekilip susacak mıydık?

Elbette, susmayacağız! elbette, sessiz kalmayacağız! Tam aksine, her yerde bunu ağzımızın çıktığı kadar haykıracağız.

Haykıracağız ki toplumumuzu bilgilendirip aydınlatarak onu “o derin uykusundan “uyandıracağız” şeklinde konuştu.

Tüm STK’lar İle Birlikte Mücadele Edilmeli

Bir meslek örgütü olmanın ötesinde, tüm S.T Örgütleri ile demokratik kitle örgütleri ve sendikal örgütler ile el ele, kol kola verip ülkenin Demokratik Laik üniter Cumhuriyet yapısını ve onun tüm kazanımlarını korumak için birlikte çalışmak ve mücadele etmek gerektiğine inanıyoruz.

Ülkemizin bu denli bir kuşatma altında olduğunun tespitini yapmadan ve bunun çözümü üzerinde konuşmadan ve kafa yormadan bu Genel Kurulumuzda sadece mesleki sorunlarımızı ele almak için sanırım büyük bir gaflet ve delalet içerisinde olmamızı gerektirir.

Şunu çok iyi biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Demokratik Laik bir Hukuk devleti olmadığı sürece, mesleğimizi de uygulama şansımız zaten hiç olmayacak. Komşu ülkelerin ne halde olduğunu çok iyi görüyoruz.

Ülkesini savunmayan, ülkesinin bölünmez bütünlüğü için mücadele etmeyen ve vatan toprağını terk eden insanların, başta Türkiye deki 3 milyon Suriyeli mültecilerin ne halde olduklarını görüyoruz.

Daha geçen hafta, kaçak bir dişçi ihbarı üzerine polis nezaretinde yaptığımız bir baskında, bir Suriyeli Diş hekimini merdiven altında kaçak çalışırken yakaladık.

Eğer biz bugün ülkeyi yönetenlerin istediği gibi etliye sütlüye bulaşmadan, başımızı kuma gömerek, sadece işimizi yapıp para kazanmaya çalışarak, havuz medyası tarafından uyutulmaya devam eder isek, çok geç değil, yakın bir zamanda, ne kazandığımız paraları harcayacak özgürlüğümüz olacak, nede mesleğimizi özgürce icra edecek bir vatanımız” dedi.

Seçimler Sonrasında Yönetim Kuruluna:

Hüseyin Tunç, Süreyya Yıldırımkaya, Yurdal Ünsal, A. Selhan Kaya, Yeşim Erdek, Oktay Aykut Ergün, Gökhan Yıldırım, Pelin Akman, Gassan Yücel.

Disiplin Kurulu:

Hüseyin Öney, Burak Tokgöz, Macit Karaman, Zuhal Abukan, Özkan Özkaynak.

Denetleme Kurulu:

Ezgi Özkan, İlkay Çetin, Esma Boysan.

Üst Kurul Delegesi:

Yeşim Erdek, Caner Güleş, Gülay Özdoğan, Şahinder Çengil, Gassan Yücel, A. Selhan Kaya, Mürüvet Turhan,Burak Tokgöz, Hüseyin Öney, Süreyya Yıldırımkaya, seçildiler.

Haber Adnan ÇOBAN

yukarı çık
0
Paylaşım