Menu
RSS

DİSK Aybar; 1 Mayıs’ta söyleyecek sözümüz,büyütecek umudumuz var!

DİSK Aybar; 1 Mayıs’ta söyleyecek sözümüz,büyütecek umudumuz var!

1 Mayıs yürüyüş ve mitingi için halkı alanlara çağıran DİSK, KESK, TMMOB, Tabipler Birliği ve Emek ve Demokrasi Platformu adına yapılan ortak basın açıklamasında, “baskı, sindirme ve susturma hamlelerine, savaş örtüsü altında köleleştirmeye,

işçi haklarının yok edilmesine, güvencesizleştirmeye, doğanın ve yaşamın sermayeye teslim edilmesine, Eğitimin ticarileştirilmesine ve dinselleştirilmesine, yeni kuşakların "köleliğe biat eden işgücü” olarak yoğrulmasına, Adım adım kurumsallaştırılmakta olan faşizme karşı, yok sayılan, susturulmak ve güvencesiz-geleceksiz bir hayata mahkum edilmek istenen milyonlar olarak 1 Mayıs'ta söyleyecek sözümüz, büyütecek umudumuz var!” diyerek “Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz” denildi.

Ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, ülkemizde yaşandığını ileri sürdüğü sorunları sıraladıktan sonra “Emeğe böyle bir hayat dayatılırken, biz hayatı üretenler, işçiler, emekçiler, mimarlar, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar insanca yaşama ve insanca çalışma koşulları için 1 Mayıs'ta alanlarda buluşuyoruz!” dedi.

Aybar sözlerini şöylesürdürdü;

"Türk tipi başkanlık sistemi” adı verilen totaliter ve otoriter yeni bir rejimin inşası yolunda ülkemiz giderek daha büyük bir kaosa doğru sürüklenirken baskı ve şiddet her geçen gün daha fazla artıyor.

Bir ülke düşünün ki, iktidardaki küçük bir elit dışında herkes "düşman” veya "potansiyel düşman” ilan edilsin.

Bir ülke düşünün ki iş güvencesi isteyen işçiler, "güvenceme dokunma” diyen kamu emekçileri "düşman”! Halkın sağlık hakkı için mücadele veren sağlık emekçileri, bilimin ve tekniğin imkanlarını halk yararına kullanan mühendisler "düşman”!

Bir ülke düşünün ki barış istediğini söyleyen bir metne imza atan akademisyenler, emeğine ve yaşamına sahip çıkan kadınlar "düşman”! Demokratik üniversite isteyen öğrenciler,  savunma hakkına sahip çıkan avukatlar, iktidar talimatı dışında haber yapmaya kalkan gazeteciler "düşman”!

Bir ülke düşünün ki, sosyal medyada iktidarı eleştiren genç, "kral çıplak” diyen çocuk "düşman”, doğanın talanına hayır diyen halk "düşman”! Dili farklı, inancı farklı, kimliği farklı her bir yurttaş "düşman”!

Bir ülke düşünün ki tacize, tecavüze, çocuk istismarına "hayır” diyenler "düşman”!

Bir ülke düşünün ki iktidar gibi düşünmeyen, iktidara biat etmeyen tüm emek ve meslek örgütleri "düşman”!

Nüfusunun büyük bir çoğunluğu "düşman” veya "potansiyel düşman” ilan edilen, adalet sarayları büyürken hukukun ayaklar altına alındığı, ekmeğimiz küçülürken hapishanelerin büyüdüğü bir ülkede demokrasi için 1 Mayıs'ta alanlardayız!

1 Mayıs bizim için "Birlik” demektir. Biz emek ve meslek örgütleri olarak, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs'ta kol kola omuz omuza olmamız gerektiğini ifade ediyoruz.

1 Mayıs bizim için "Dayanışma” demektir. Emeğin ortak sorunları ve talepleri etrafında 1 Mayıs meydanlarında buluşacağımızı ilan ediyor, tüm emek ve demokrasi güçlerini de bu dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz.

1 Mayıs bizim için "Mücadele” demektir. 1 Mayıs'ın tarihi dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde işçi sınıfının ekmek ve hürriyet kavgasıyla yazılmıştır. 19'uncu yüzyılda ayağa kalkan Amerikalı işçilerden, 1977'de Taksim'de yitirdiğimiz kardeşlerimize kadar 1 Mayıs'ın tarihi bir mücadele tarihidir.

Bugün burada 1 Mayıs 2016 kutlamaları kapsamında başta İstanbul Taksim olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanında alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz.

Türkiye'nin ihtiyacı 1 Mayıs'ın Birlik-Mücadele ve Dayanışma ruhudur!

Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz.

Yaşasın Birlik-Mücadele Dayanışma! Yaşasın 1 Mayıs!”

yukarı çık
0
Paylaşım