Menu
RSS

Döşemealtı Belediyesi: Başkan Genç'in Yurtdışı Yasağı Yok

Döşemealtı Belediyesi: Başkan Genç'in Yurtdışı Yasağı Yok

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç hakkında 'yurtdışı çıkış yasağı' bulunduğu iddialarına, belediyeden yapılan yazılı açıklamayla cevap verildi. Döşemealtı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, son birkaç gündür yazılı ve görsel basında

Belediye Başkanı Turgay Genç hakkında 'yurt dışına çıkış yasağı' bulunduğuna dair haberler yer aldığı kaydedildi.

Belediye Başkanı Turgay Genç'in yanı sıra Döşemealtı Kaymakamı Sayın Mehmet Baygül, Büyükşehir ve Döşemealtı Belediye meclis üyesi Arzu Yıldırım, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, Park ve Bahçeler Müdürü Sevgi Biçer Türkay ile İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Burak Öztürk'ün katılımıyla 6 günlük iş gezisi düzenlendiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İtalya'ya yapılacak iş ve kültürel gezi nedeniyle yasal izinler alınmış olup ilgili makamlara zamanında iletilmiştir. Belediye Başkanı Turgay Genç'in izni, İçişleri Bakanlığı'na bağlı olup gerekli bilgilendirme yapılmış ancak Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması nedeniyle iznin kabul edilmediği açıklanmıştır.

Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş da yakın zamanda yaptığı açıklamada OHAL nedeniyle 112'si Ak Partili olmak üzere toplam 170 belediye başkanına yurt dışı gezisi için izin verilmediğini açıklamıştır.

Dolayısıyla Belediye Başkanımız Sayın Turgay Genç'e yurt dışına çıkış izni verilmemesi Belediye Başkanımıza yönelik şahsi bir uygulama değildir. OHAL nedeniyle tüm belediye başkanlarının aynı uygulamaya tabi olduğu gerçeğinin gözardı edilmemesini önemle rica ederiz."

yukarı çık
0
Paylaşım