Menu
RSS

Eğitim İş’te 11. Yıl kutlaması

Eğitim İş’te 11. Yıl kutlaması

Eğitim İş Antalya Şubesi, sendikalarının kuruluş yıldönümünü bir kokteylle kutladı. Her ne kadar kuruluş tarihi 17 Ekim olsa da Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın Antalya’da olması vesilesiyle kutlamayı 15 Ekim’de gerçekleştirdi.

Kokteylde bir konuşma yapan Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Sendikasının Tös, TÖBDER geleneğini sürdürmek amacıyla kurulduğunu, kuruluş yıllarında gerek otellerin gerekse sendikaların yer vermeyişi nedeniyle sokakta kurulduğunu belirtti.

Balık ülkemizin tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyleyerek “ her gün çeşitli baskılarla ve çeşitli oyunlarla karşı karşıyayız. Artık öğretmen hareketi değil, sadece öğretmenlik mesleği değil, tüm kamu çalışanlarının çalışma koşulları ve mesleğini devam ettirme koşulları ortadan kalkmak üzere.

Özellikle işçi kesimi yoksullaştırılmak, taşeronlaştırılmak da yarı zamanlı esnek çalışma koşullarıyla neredeyse köleliğe mahkum edildiği bir dönemde Eğitim İş Genel merkezinde bir seçim yapıldı. Biz de Antalya şube olarak o seçime kurucu başkanımız İbrahim Daş’la beraber aday olduk.

Sağolsunlar Merkez yönetim kurulu beni genel başkan İbrahim Daş’ı da Denetim Kurulu Başkanı olarak belirledi. Bu tabii ki bizim tek başımıza bir başarımız değil, Antalya Eğitim İş’inde tek başına başarısı değil. Tüm Antalya kamuoyunun ortak başarısı.

Büyük katılımlı 1 Mayıs etkinlikleri, 29 Ekimlerde 19 Mayıslarda siyasi partilerimiz de birlikte alanlardaki kalabalık gösterilerimiz ve Cumhuriyeti inadına, AKP ye rağmen inadına Cumhuriyeti savunmamız bizleri bugün buralara taşınmasına neden oldu” dedi.

Balık konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sendikamız bugün Antalya'da 3500 Türkiye'de de 51 sayısına ulaştı. Bu hepimizin mücadelesi hepimizin başarısıdır. Biz Antalya'da şunu söyledik; Hepimiz bir başkanız, hep beraber çalışırsak büyüyebiliriz dedik. Bundan sonra aldığımız bayrağı daha yükseklere taşımak zorundayız. Antalya'da yakaladığımız başarıyı Türkiye'ye yaymak zorundayız”

Hep birlikte olursak ancak kazanabiliriz. AKP'nin bugün belki tek saldırdığı sendika Eğitim İş’tir. Bugün ülkenin çeşitli yerlerinde FETÖ terör örgütü nedeniyle insanlar görevden alınırken, eğitim iş üyeleri de var görevden alınan ama soruşturmalar yapıldığı zaman bakıyoruz ki hiç birinin suçu yok.

Cumhurbaşkanı diyor ya at izi it izine karıştı diye, belki kendi hatalarını silebilmek için bizim arkadaşlarımıza saldırıyorlar. Ülke çapında 140 arkadaşımız FETÖ ile ilgili soruşturmaya dahil edildi. İnanın 140’ının da suçsuz olduğunu ispatladı. Diğer sendikalara baktığınız zaman bu sayıları binlerle ifade ediliyor. Kendi yandaş sendikaları on binlerle ifade edilebilecek düzeyde.

KESK bugün 12-13 binlerle ifade ediliyor. Dolayısıyla bir doğru yoldayız doğru işler yapıyoruz. Cumhuriyeti savunuyoruz ülkemizin kuruluş felsefesini savunuyoruz ve bunun sonu savunmaya devam edeceğiz.

Balık “Cumhuriyetin öğretmeni olmalıyız ancak o zaman bizde yıkılmaz bir güç oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Genel Başkan Mehmet Balık’ın sonrasında da Antalya’da aktif çalışmaları sürdürerek O’nun bıraktığı yerden devam edeceklerini belirtti.

Eğitim İş Denetleme Kurulu Üyesi İbrahim Daş ise ülkenin cidden karanlık bir süreç yaşadığını ve buna karşı herkesin, ülkenin cumhuriyetten yana, bütünlüğünden yana olan herkesin bu karanlık gidişe karşı mücadele için her zaman hazırlıklı olması gerektiğin idile getirdi.

Kutlama kokteyline, Türk İş Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Tes İş Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Antalya İl Yöneticileri, CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Ömür Kahyaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Eğitim iş üyesi katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım