Menu
RSS

Eh, Geçmiş Olsun. Artık Atatürk Stadyumu Yok

Eh, Geçmiş Olsun. Artık Atatürk Stadyumu Yok

Antalya’da 1965'den 2010 yılına kadar şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ev sahipliği yapan, milli bayramların kutlandığı Atatürk Stadı'nın yıkımı törenle başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından stadın yerine kent müzesi yapılacak.

Antalyaspor'a 1965 yılında hizmete açılan ancak 2010 yılında Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'maç oynanamaz' raporunun ardından kapatılan Atatürk Stadyumu'nun yıkımı başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce çalışmaları 2018 yılında tamamlanacak Antalya Kent Müzesi çalışmaları kapsamında yıkılan stadyum alanı halka açık park olarak düzenlenecek.

45 YILLIK MABED

Antalya'da aralıksız 45 yıl şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ev sahipliği yapan ve milli bayramların kutlandığı stadyumun yıkım törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer,

kulübün eski başkanlarından Sedat Peker, Antalyaspor taraftar grupları ve Atatürk Stadyumu'yla vedalaşmak isteyen çok sayıda Antalyalı katıldı. Taraftar gruplarının Antalyaspor tezahüratları arasında başlayan törende, duygusal anlar yaşandı.

'AKDENİZ AKŞAMLARI' EŞLİĞİNDE YIKIM

Takımın amigolarından 'Miloş' lakaplı Recep Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i de tören için hazırlanan sahneye alarak hep bir ağızdan 'Akdeniz Akşamları' şarkısını söyletti.

Beraber söylenen şarkılarla Atatürk Stadyumu'na veda edilirken meşaleler yakıldı, Antalyaspor atkıları sallandı. Antalyaspor'un 45 yıllık mabedine vedada, Amigo Miloş gözlerinin dolmasına engel olamadı.

STADYUM YERİNE KENT MÜZEZİ VE PARK

Taraftar gruplarına 'üçlü çektirerek' kürsüye gelen ve konuşmasını yapan Başkan Türel de duygu dolu anlar yaşadı. Türel, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği stadyum ve çevresinden küçük anıları törene gelenlerle paylaştı.

Yıkılan Atatürk Stadyumu'yla birlikte büyükşehir yerleşkesi ve Karaailioğlu Parkını içene alacak Antalya Kent Müzesi'nin kentin tarihini yaşatacak bir mekan olarak tasarlandığını aktaran Türel, "Bu tarihi gelecek nesillere büyük bir miras olarak devredeceğiz.

Antalya tarihine sahip çıkacak olan kent müzesi bizim en önemli projelerimizden birisi olacak. Çünkü tarihini kaybeden bir şehir geleceğini de kaybeder. Burada Antalya'nın tarihi ve geleceği birlikte yükselecektir" dedi.

'İFTİRA FABRİKATÖRLERİ'

Antalya Kent Müzesi kuruluş çalışmalarının 2004 yılında başladığını ve proje kapsamında stadyumunun 100. Yıl'a yapılması için 12 yıl önce yola çıktıklarını kaydeden Türel, ancak bu projenin engellendiğini söyledi.

Sonrasında 2009 yerel seçimlerinde yaşanan yönetim değişikliğinin ardından bu projenin çürümeye terk edildiğini savunan Türel, şunları söyledi:

"Antalya'yı 5 sene stadyumdan mahrum ettiler. Kent müzesinden mahrum ettiler. Bu muhteşem projeyi engelleyerek Antalya'nın, Antalya turizminin, esnafının 5 senesini çaldılar. Ondan sonra biz bu projeyi gündeme getirdiğimizde spor salonu alanını kesmedi stadyumun olduğu yere 'Menderes Türel AVM yapacak' iftirasını attılar.

Bizim Antalya sevdamızı bilmeyen, anlamayan, buna hayalleri bile yetmeyen bu Allah'tan korkmazlara buradan hatırlatayım, biz 2007'de Kale Kapısı'nda Vakıflar İşhanı'nı yıktık. Eski valilik binasını yıktık, cumhuriyet meydanımızı büyüttük.

Eski sağlık lisesi yıktık Yavuz Özcan Parkını genişlettik. 2014'te tekrar göreve geldik. Bir başka ucube yıllardır yıkılsın diye beklenilen İl Özel İdare binasını yıktık ve halka açık park yaptık.

Biz burada bugün stadyumu yıkıp halka açık park yapıyoruz. AVM yapmıyoruz. Duyun bunu ey iftira fabrikatörleri."

'İYOT GİBİ AÇIKTA KALDILAR'

Antalya'da bu tip iftiraların hep kent adına hayata geçirilmek istenen iyi ve güzel şeyleri istemeyenler tarafından dillendirildiğini savunan Türel, "Bugün olduğu gibi yalanları zamanlı ortaya çıkınca kaçacak delik aradılar ama onu da bulamayınca iyot gibi açıkta kaldılar. Ey iftiracılar, siz ne derseniz deyin, biz Allah'ın izniyle eserler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu iftiralarından kendisinde Antalya için çalışma heyecanını, hırsını ve kente aşkını arttırdığını belirten Türel, "Biz Antalya'yı yeniden inşa ediyoruz. Geleceğin Antalya'sını inşa ediyoruz.

İftiracılar Antalya'ya destek yerine köstek olanlar kusura bakmasın, onlar konuşacak biz eser kazandıracağız. Terör ve şer odakları, felaket tellalları boşuna heveslenmesin Türkiye'nin, Türk milletini Antalya'nın yükselişini durduramayacaklar" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Menderes Türel iş makinesinin kumanda kabinene geçti ve Atatürk Stadyumu'nun kapalı tribününe ilk kepçe darbesini indirerek yıkımı başlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım