Menu
RSS

Genç Aleviler; Susma, Seyirci Kalma, Ayağa Kalk Öne çıkarılmış

Genç Aleviler; Susma, Seyirci Kalma, Ayağa Kalk

Son dönemde özellikle Suriye’de cihatçı güçler tarafından Alevilerin katledilmesi üzerine Arap Alevi Gençlik Meclisleri bir basın açıklaması ile cihatçı güçleri kınadı.

Antalya Alevi Kültür Derneği (AKD) ile birlikte Antalya Cemevi’nde yapılan basın açıklamasında “Coğrafyamızda yaşayan Arap Alevileri, Arap Hristiyanları, Ezidileri, Kürtleri, Süryanileri katleden bu çeteleri ülkemizde Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara saldırılarından çok iyi tanıyoruz.

Türkiye’deki işbirlikçileri AKP iktidarının ve AKP’nin emir komutasındaki Havuz Medyasının Alevilere yönelik sistematik savaşını görüyoruz” denildi.

Arap Alevi Gençlik Meclisi adına basın açıklamasını okuyan İpek Karanfil, Coğrafyamızda Savaş tüm vahşetiyle sürüyor dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü;

“Suriye’de 2011 yılından bu yana süren Emperyalist savaşta Türkiye “derinlikli stratejisi” ve “yeni Osmanlıcılık” hevesleriyle bu savaşın bir tarafı olmuştur.

Türkiye’nin bölgede süren emperyalist savaşta kendini mezhepsel olarak da daha yakın gördüğü Selefı-Vahhabi’lerden oluşan Suudi Arabistan-Katar gibi ülkelerle işbirliği içerisinde girmekte bir beis görmedi.

Ki bu Emperyalizm güdümlü ülkeler Suriye’de Cihadist yapılanmaların önemli oranda finansörüdür. Türkiye bu anlamda cihadist çetelerin ikmal yeri olmuştur.

Daha yeni yargılanmaları biten Erdem Gül ve Can Dündar davası Türkiye’nin bölgede üslenmiş olduğu misyonu gözler önüne serdiği için cezalandırılmaktadır.

Geçtiğimiz Hafta Türkiye’nin de desteklediği cihatçı çeteler Alevi el-Zara Köyüne yapılan saldırılılarda yüzlerce Çan’ımız hayatını kaybetmesi üzerinden kısa bir süre sonra yine Suriye’nin Lazkiye iline bağlı Ceble kenti ile Tartus kentinde toplam yedi bombalı saldırı düzenlendi.

Patlamalarda 120’den fazla kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Coğrafyamızda yaşayan Arap Alevileri, Arap Hristiyanları, Ezidileri, Kürtleri, Suryanileri katleden bu çeteleri ülkemizde Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara saldırılarından çok iyi tanıyoruz.

Türkiye’deki işbirlikçileri AKP iktidarının ve AKP’nin emir komutasındaki Havuz Medyasının Alevilere yönelik sistematik savaşını görüyoruz.

Daha önce de yalan ve dolanlarla Cem evlerimizi, İbadethanelerimizi, Kanaat Önderlerimizi hedef gösteren zihniyet, bugün Maraş Terolar’da, Sivas Divriği’de Cihatçılara hizmet edecek bu mülteci kampı, yeni bir Alevi katliamı olasılığını sürekli gündemde tutarak Alevileri korkutarak, göçe zorlayarak Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerini dile getirildiği bu dönemde sesleri kısılmak isteniyor.

Suriye’ye İnsani Yardım adı altında Cihatçı Çetelere gönderilen askeri mühimmat bugün yapılan saldırılarla karşımıza çıkıyor.

Yakın zamanda El-Zara köyünde yaşanan Katliam, Samandağ Çelik’teki bombalı saldırı, Lazkiye- Tartus Hattındaki bu saldırılar ve Türkiye’de yapılmak istenen Cihatçı Kampları birbirinden bağımsız değil aksine aynı zihniyetin ürünüdür.

Bu zihniyet hiç şüphesiz bugün Sur, Cizre, Nusaybin’de onlarca insanı katlederek göçe zorlayarak kendini göstermiştir.

Eli Kanlı Cihatçı Çetelere Coğrafyamızda Geçit Vermeyeceğiz

Bizler biliyoruz ki Alevileri, Özgürlükleri için Mücadele eden Tüm Halkları katleden bu zihniyete karşı çözüm birlikten mücadeleden, halkların direniş ekseninden doğacaktır.

Yaşasın Halkların Direniş Birliği! Emperyalizm Yenilecek; Direnen Halklar Kazanacak!”

Daha sonra AKD adına bir konuşma yapan AKD Antalya Şubesi Başkanı Hasan Kaya; “Ne yazık ki bu faşist anlayış, bu gerici diktatör yapısıyla bizim insanlarımızı katlediyorlar.

Dolayısıyla bütün gençler, sadece Arap gençliği değil, devrimci, demokrat, sosyalist gençlerin bir arada olması gerekiyor. Diktatörlere karşı mazlumlar ayaklanmazsa, diktatör varlığını sürdürmek durumunda olacaktır.

Dolayısıyla bütün gençleri, devrimci ve demokratları güç birliğine çağırıyorum. Umarım gençler olarak başarırsınız, bizler de her zaman yanınızda olacağız” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım