Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

HDP’li Başkan Gültan Kışanak Tutuklandı

HDP’li Başkan Gültan Kışanak Tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 5 gün önce "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı yakalanan Eş Başkan Fırat Anlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yoğun güvenlik önlemi altında adliye binasına getirilen Kışanak ve Anlı'nın savcılıkta ifadeleri alındı. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi.

ANLI VE KIŞANAK TUTUKLANDI

Fırat Anlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Daha sonra Gültan Kışanak'ın da tutuklandığı haberi geldi. Ancak DBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Bizden Kaynaklı Bir Yanlışlık Oldu Gültan Kışanak Duruşması Devam Ediyor Daha" denildi.

Ancak ilerleyen saatlerde Gültan Kışanak'ın tutuklandığı bildirildi. Anlı ve Kışanak "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi.

AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜLER

Kışanak ve Anlı, dün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüşmüştü.

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."

NE OLMUŞTU?

PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, 25 Ekim günü Diyarbakır Havalimanında, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı gözaltına alınmıştı.

yukarı çık
0
Paylaşım