Menu
RSS

‘İdam İsteriz’ Sloganlarına Cevap Verdi: Yakın, Yakın, Merak Etmeyin

‘İdam İsteriz’ Sloganlarına Cevap Verdi: Yakın, Yakın, Merak Etmeyin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nın açılışında yükselen “İdam isteriz” sloganlarına yanıt verdi: “Yakın yakın… Merak etmeyin, inanıyorum ki idam teklifi Meclis’ten geçecek. Ben de onaylayacağım.”

İdam cezasının geri gelmesi konusu darbe girişiminin ardından Erdoğan’ın, ‘demokrasi nöbetleri’ndeki yurttaşların talebinin gereğinin yapılacağını söylemesiyle gündeme gelmişti. Birçok mitingde “İdam isteriz” sloganları atılmış, ‘İdam geri gelsin’ pankartları açılmıştı.

Sürecin en başından bu yana böyle bir karar alınması halinde onaylayacağını söyleyen Erdoğan son olarak Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde yükselen idam seslerine, “Bu millete kimse bu esareti getiremeyecek. Çünkü şu anda siyasi partilerimizin genel başkanları burada. Zaten sizin talebinizi de biliyorlar” sözleriyle yanıt vermişti.

Son olarak Başbakan Binali Yıldırım, haftalık grup toplantısını takip eden partililerin idam sloganları üzerine, “İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölüm, tarafsız ve adil yargılamadır” şeklinde konuştu.

Batının Değil, Milletimin Ne Dediği Önemlidir

“İdam isteriz” sloganlarına “Yakın yakın… Merak etmeyin, inanıyorum ki idam teklifi Meclis’ten geçecek. Ben de onaylayacağım. Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batının ne dediği değil milletimin ne dediği önemlidir” sözleriyle yanıt veren Erdoğan, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını hiçbir gücün engellemeyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Öleceğiz gideceğiz ya. Derdimiz var derdimiz. Bizim bu millete sevdamız var. Bu eserlerle anılmak istiyoruz. Derdimiz bu. Biz anıt istemiyoruz. Bizi iki metrelik yere gömsünler yeter. Topraktan geldik toprağa gideceğiz.”

yukarı çık
0
Paylaşım