Menu
RSS

Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi’nde Halka Seslendi

Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi’nde Halka Seslendi

Yeni projelerin sunumu yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki terörist saldırı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın güzel hizmetlerini bile alkışlayamadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na, Proje Sunumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, İstanbul’daki terörist saldırı nedeniyle 19 proje açılış töreni iptal edilen Muratpaşa Belediyesi’nde projelerin sunumu yapıldı.   CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve tüm katılımcıların üzüntülü olduğu sunumda; projelerin tanıtım filmi izlendi.

Sunumda konuşan Muratpaşa İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, ‘Mesai arkadaşımız gibi görüyoruz’ dediği Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’a hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

Başkan Uysal, konuşmasında Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiirini okudu. Vatandaşlar, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan sunuma yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanımız Güzel Hizmetler Yapıyor

İstanbul'da yaşanan terör eylemi nedeniyle çok üzüntülü olduğunu ifade ederek Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın güzel hizmetlerini bile alkışlayamadıklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Belediye başkanımız güzel hizmetler yapıyor. Emin olun alkışlayamıyoruz, elimiz, kolumuz bağlı, dilimiz bağlanıyor.

Vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Özellikle küçük çocukların olması, bizi gerçekten çok üzüyor. O çocuktan ne istiyoruz? O çocuğun ne günahı vardı? Bir insan bu kadar vicdansız, ahlaksız olabilir mi?

Bunu yapan kişiye insan denir mi? Ne oldu bize de Türkiye 14 yılda bu hale geldi? İki şehidimizin daha Güneydoğu'dan bugün isimleri geldi.

Bu güzel ülkede hepimiz huzur ve barış içinde yaşayacakken nedir bu kavga, terör? Kim bu ortamı hazırladı, bunlara bu imkânları kim verdi? Bu ülkenin hükümeti nerede acaba? Kim bu işin sorumluları? Bunu sormayacak mıyız, sorgulamayacak mıyız?” dedi.

Yurtta Sulh Cihanda Sulh

Terör kimden ve nereden gelirse gelsin lanet okumanın herkesin ortak görevi olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; “Cumhuriyeti kuranlar savaş meydanlarından geldi ama onlar savaşın ne kadar acımasız olduğunu en iyi bilen insanlardı.

Cumhuriyeti kurarken bütün acıları yaşadılar. Tek arzuları; Yurtta sulh cihanda sulhtu. Bu ülkede biz, doğu, batı, kuzey, güney ayrımı, kimlik, inanç ayrımı yapmadan, insana 'başımızın üzerinde yeri var' diyerek beraber yaşamak istiyoruz.

Vatanseverlik kimsenin tekelinde değil. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için çalışıyoruz. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Olmuyorsa yanlışımız var demektir.”

Teröre Kınama

İstanbul’daki saldırı nedeniyle açılış törenini iptal ederek sadece tanıtım sunumu yaptıklarını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “İstanbul’daki saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum” dedi.

Başkan Uysal, Atatürk Anıtı, asfalt üretim tesisi, Etiler ve Sinan Mahalleleri Muhtarevi, bitki üretim tesisi, Ermenek, Doğuyaka ve Yeşilbahçe Mahalleleri’nde toplam 3 park, Meltem, Kızıltoprak ve Yeşildere Halk Çamaşırhaneleri, eğitim ve bilgi merkezi, yaşlı evi, sosyal yardım merkezi, Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları, cep sahne, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi hizmet binası, Mehmet Erdem Dijital Kütüphanesi Projeleri’nin sunumunu yaptı.

Biz Vatandaşın Kendisiyiz

“Biz kardeşliği, dostluğu, dayanışmayı, barışı, kentleri büyütmek istiyoruz.Bunun yolu da sosyal demokrasiden, sosyal belediyecilikten geçiyor.

Hiçbir temel hizmeti ihmal etmeden, aksatmadan, şefkat elimizi insanlarımıza uzatıyoruz” diyen Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal şunları söyledi;

“Her hal ve koşulda şeffaf, saydam, vatandaşın her kuruşunu vatandaşın hayatına harcayan bir belediyecilik yapmaktayız. Eleştiriliyoruz, saldırıya uğruyoruz. Siyasi kimliğimiz net olmasına rağmen, tüm siyasi fikirlerden komşularımızı kucaklıyoruz. Her hafta evlerine, ayaklarına gidiyoruz.

Asfaltımızı, çiçeğimizi, konteynerlerimizi kendimiz üretiyoruz. Hiç kimseye Muratpaşa’nın 1 kuruşunu haksız yere ödemiyoruz. Bize yapılan saldırıların, eleştirilerin nedeni bu.

Ama hiç önemli değil. Vatandaşımızla aramızda gerçek ve büyük bir aşk var ve olmaya da devam edecek. Çünkü biz vatandaşın kendisiyiz.”

yukarı çık
0
Paylaşım