Menu
RSS

CHP'li Kumbul: AKP Antalya’da kente karşı suç işliyor

CHP'li Kumbul: AKP Antalya’da kente karşı suç işliyor

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul “Yine AKP’nin hukuk tanımaz, rantçı, “ben yaptım olducu” anlayışının dayatması bir uygulama ile karşı karşıyayız” Halkın spor yapması için ayrılan alanı TOKİ satışa çıkarıyor diyen Kumbul,

“TOKİ resmi internet sitesinden öğreniyoruz ki, 100. Yıl Spor Kompleksi Alanı içinde bulunan 40 bin m2’lik spor alanı, ticaret ve turizm alanı olarak satışa çıkarılmış. Halkın spor yapması için ayrılan alan, önce imar planı değişikliği ile ticaret ve turizm alanına dönüştürülüyor, ardından da satışa çıkartılıyor” dedi.

Kumbul’un yaptığı yazılı açıklamada konu ile ilgili şunlar belirtilmekte; “İlçe Belediyesi’ne bilgi dahi verilmeden, Kanun Hükmünde Kararnamelerin Bakanlığa verdiği yetki ile yapılan bu plan değişikliğine askı süresi içinde Muratpaşa Belediyemiz yasal itiraz hakkını kullandı. Ardından Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası iptal için idare mahkemesine dava açtı.

Bu aşamada, yani alan mahkemelik bir durumdayken, TOKİ mahkeme sonucunu beklemeden alanı satışa çıkaracağını duyurdu. Satıştan TOKİ’nin yaklaşık 150 milyon TL’lik bir kar elde etmesi bekleniyor.

Buradan AKP yönetimine soruyoruz: Hangi hakla halkın malını haraç mezat satışa çıkartıyorsunuz? Halka ucuz ve sağlıklı konutlar yapmak ve doğru kentleşme seçenekleri sunmak üzere kurulan TOKİ neden rant peşinde koşuyor? Halkın spor alanlarını haksız ve hukuksuzca ticarete dönüştürüp satacak kadar sıfırı tükettiniz mi?

AKP li Büyükşehir Belediye Başkanı M.Türel’e de soruyoruz: Kentinin ve kentlinin hakları gasp ediliyor. Neden sessiz kalıyorsun? Halkı mı düşünüyorsun rantı mı? Antalyalıların vergileriyle ödenen maaşları aldığınız o koltuklarda otururken Antalya’nın haklarını savunmanız gerekmiyor mu? Son olarak Cumhuriyetin savcılarına, bütün hukuk camiasına sesleniyorum: AKP Antalya’da kente karşı suç işliyor”

yukarı çık
0
Paylaşım