Menu
RSS

MHP Olağanüstü Kurultaya Gidiyor

MHP Olağanüstü Kurultaya Gidiyor

MHP’de parti içi muhalefetin, olağanüstü kurultay için açtığı kayyum davasında karar çıktı. Mahkeme muhaliflerin talebini kabul edip MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine karar verdi.

MHP'de muhaliflerin, Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davada karar çıktı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşmaya taraflar ve avukatlarının dışında kimsenin alınmaması kararını verdi. Mahkemenin kararının ardından izleyiciler ve güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

MHP'liler bu kararı bekliyor

Duruşma öncesinde partililer adliye koridorunu doldurdu. Mahkeme, duruşma salonuna sadece tarafların avukatlarını aldı. Salona izleyci ve gazeteciler alınmadı. Polis, mahkemenin kapısında ve koridorda güvenlik önlemi aldı.

MAHKEME KARARINI VERDİ 

Mahkeme muhaliflerin talebini yerinde bulup MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine karar verdi.

MHP'den karara ilk yorum

MHP Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın 'Hukuk yolu tükenmedi. Bir üst mahkemeye gideceğiz.' dedi

MHP'de kurultay talep eden Sinan Oğan'ın açıklaması ise şöyle;

Temyiz bu kararın uygulanmasını engellemiyor. Karar temyizden bağımsız olarak uygulanacaktır. Tüm Yargıtay’a genel merkezin müracaat edeceği anlaşılıyor. Bu süreci durdurmaya uğraşacaklardır ama bunun için bir gerekçe gerekiyor. Yargıtay Kurultay kararını ne diye engelleyecektir.  Biz bu sürece çok ciddi hazırlandık. Hiç bir hukuki açığımız yok.

yukarı çık
0
Paylaşım