Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Rahmi Çuhacı: AB Avrupa Birliği değil Almanya Birliği

Rahmi Çuhacı: AB Avrupa Birliği değil Almanya Birliği

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan İngiltere’de mülteciler yüzünden AB’den ayrılmasını dramatik olarak nitelendirdi.

Brexit oylamasının AB üyeliğinden çok insanlık değerleri ile ilgili bir oylama olduğuna dikkat çeken Çuhacı, “Sonuçlarından daha önemli olan şey referandumun gerekçesidir” dedi. Çuhacı, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın istifa etmesi ve Hollanda ve Fransa’nın da AB’den ayrılmayı tartışmaya başlamasını AB açısından çöküş olarak değerlendirdi ve “Avrupa Birliği Almanya Birliği olmaya doğru gidiyor” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, İngiltere’nin AB üyeliğinin oylandığı Brexit referandumunun gerekçesinin sonucundan daha önemli olduğuna dikkat çekerek; insani değerler üzerine kurulu Avrupa Birliği projesinin mülteciler gibi insani bir sorunu çözmek yerine bu sorundan kaçmak isteyenler tarafından yıkılmasının ciddi sonuçları olacağını açıkladı. 

Piyasaların tepkilerini doğal olarak değerlendiren Çuhacı asıl önemli sorunun, İngiltere Başbakanı Cameron’ın istifa etmesi ve başta Fransa ve Hollanda olmak üzere diğer AB ülkelerinin de birlikten ayrılmayı gündeme alması olduğuna dikkat çekti.

İngiltere'deki referandum sonuçlarının, AB için çok zorlu bir süreci beraberinde getirdiğine dikkat çeken Çuhacı, mülteciler konusunun dışında AB ile İngiltere arasında; Almanya'nın aşırı liderlik baskısı, AB mevzuatındaki katılık ve Brüksel bürokrasisinin hantallığı ile İngiliz toplumun gönülsüzlüğünün ilişkileri bu aşamaya getirdiğine dikkat çekti. 

Çuhacı, Almanya’nın baskısı nedeniyle birlikte stresin arttığını , “Avrupa Birliği Almanya Birliği olmaya doğru gidiyor” sözleriyle dile getirdi.

Türkiye'nin Gümrük Birliğine üye olması nedeniyle doğrudan bir etki gözlenmeyeceğini belirten Çuhacı, bu sonucun Türkiye-AB ilişkilerini daha da zorlaştırabileceğini, ancak Gümrük Birliğine üye olması nedeniyle doğrudan bir etki gözlenmeyeceğini belirtti.  İngiltere Başbakanı Cameron’ın ciddi bir siyasi hata yaptığını belirten Çuhacı; “ilişkiler zaten kırılganken, Brexit'i genel seçimleri kazanmak için kendi gündeme getirdi. Sonra kendisi pişman oldu.

Pandora’nın kutusunu kendisi açtı. Önümüzdeki 3 ay çok önemli, Cameron'ın istifası işi daha da karıştıracak. Çıkış 2 yılllık bir süreç. Global piyasalar 2-3 günde uzmanların yorumlarıyla yönünü belirleyecek, ama tabi ilk tepkilere aldanmamak lazım.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım