Menu
RSS

‘Seçmen Göçü’ Tartışması Antalyalı Muhtar Adaylarını da İçine Çekti

‘Seçmen Göçü’ Tartışması Antalyalı Muhtar Adaylarını da İçine Çekti

Seçmen göçü tartışması Antalya’daki muhtar adaylarını da içine çekti. İddiaya göre; bazı muhtar adayları boş ikametgâhları belirleyip bu adreslere oy alabileceği seçmenleri taşıyor. Seçmen listelerinin askıya çıkmasının hemen ardından başlayan, ‘seçmen göçü’ tartışması

Antalyalı muhtar adaylarını da içine çekti. Özellikle seçmen sayısı az olan mahallelere adaylığını koyan bazı isimlerin rakiplerini geride bırakabilmek adına boş ikametgâhları belirleyip seçmen taşıdığı iddia edildi.

VELİLER ADRES TAŞIYOR

Seçmen göçü iddiaları ile ilgili Hürriyet’e konuşan Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, şöyle dedi: “Antalya’da çok ciddi bir göç hareketi yok. Mevcut göç hareketi de daha çok nitelikli okul telaşı nedeniyle veliler tarafından yapılıyor. Bu kapsamda Kepez’den merkez mahallelere yoğun bir göç var.”

YAPILMIYOR DİYEMEYİZ

“Muhtar adaylarımız seçmen taşımıyor diyemeyiz. Çünkü böyle bir şey yapmak sistem olarak mümkün gözüküyor. Ancak bu uygulama seçim sonuçlarına ne kadar yansır orası tartışılır. Biz muhtar adaylarımızın böyle bir yolu tercih etmesini doğru bulmayız. Asıl yapılması gereken halkın gönlünü kazanmaktır.”

1 OYUN BİLE ÖNEMİ BÜYÜK

Seçmen sayısı az olan mahallelerde yoğun bir aday trafiği yaşandığını kaydeden Güzeloba Mahallesi Muhtarı Yusuf Elmas, “25-30 seçmeni olan mahalleler var. Bu mahallere muhtar adayı olan arkadaşlarımız boş ikametgâhları belirleyip buralara seçmen taşıyor. Tabi seçmen sayısı az olan mahallerde 1 oyun bile büyük önemi var” dedi.

SÖZDE 4 ADAY VAR

350 seçmeni olan Kılıçaslan Mahallesi’nin muhtarı Ali Kahraman, “Seçim dönemlerinde bir takım söylentileri biz de duyuyoruz. Hatta muhtara sinirlenip sırf oy bölmek için muhtar adayı olan seçmen bile var. Benim mahallemde 4 aday olduğunu söyleniyor ama ben bugüne kadar sadece 1 aday gördüm” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım