Menu
RSS

TUI CEO’su: Korktuğumuz Şey Antalya Uçuşlarının Yetersiz Kalması

TUI CEO’su: Korktuğumuz Şey Antalya Uçuşlarının Yetersiz Kalması

TUI CEO'su Friedrich Joussen, Antalya'nın uçuş olanaklarının arttırılması ve turizmcilere verilecek desteklerin bir an önce netleşmesi gerektiğini belirterek, "Antalya için başımıza gelebilecek en kötü şey uçuş olanaklarının yetersiz kalmasıdır" dedi.

Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde konuşan TUI CEO'su Friedrich Joussen, 2016 yılının herkes için zor bir yıl olduğunu belirterek, "Birlikte geçirdiğimiz 30 yıl içerisinde Türkiye'de önemli dostluklar kurduk. 2016 gibi zorlu bir sezonda bile 1 milyonu aşkın müşterimiz buraya geldi.

Eskiye kıyasla düşük bir sayı ama hala ciddi bir rakam. Türkiye'de 5 bin çalışanımız var, dolayısıyla burada güçlü bir işveren de olduğumuzu söyleyebilirim. Antalya destinasyondaki çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu zor yılda bile buraya gelenler istisnasız çok mutluydu ve müşteri memnuniyeti geçmiştekinden daha yüksekti" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki Otellerin Kıskanıldığını Gördük

Turizmde artık sürdürülebilirliğin ön plana çıktığına dikkat çeken Joussen, "Eskiden sahile bir otel yaptığınızda bir şekilde müşteri geliyordu. Ama bu dönem bitti. Günümüz otelleri doğaya uygun olmalı, doğayı yok etmemeli. Burada hava yolu şirketlerinin de çok büyük bir payı var.

Doğayı yok etmenin, geleceği de yok etmek anlamına geldiğini söylemek zorundayız. Türkiye'deki oteller çok modern ve misafirlerin yüksek beklentilerine cevap verecek düzeyde. İspanya'da turizme başladığımızda, İspanyol otellerin Türkiye'deki otelleri kıskandığını görüyorduk" dedi.

Türkiye'nin Güvenlik Değil, Algı Sorunu Var

Güvenlik konusunun devletin görevi olduğunu ve bunun özel sektöre yüklenemeyeceğini belirten TUI CEO'su Friedrich Joussen, şunları söyledi: "Türkiye'deki güvenlik durumunun da stabil olduğunu düşünüyoruz. Türkiye ile ilgili bir seyahat uyarısı söz konusu değil.

Ancak örneğin, Kuzey Avrupa ve İngiltere'de algının şu şekilde olduğunu görüyoruz: Yaşanan terör saldırıları nedeniyle bir güvensizlik söz konusu. İnsanların bu nedenle Türkiye'den vazgeçtiklerini görüyoruz. Ben bunun bir algı sorunu olduğunu düşünüyorum.

İstatistiklere göre Almanya'da evden havalimanına giderken ölen insan sayısının, Türkiye'deki terör saldırılarında ölen insan sayısından daha fazla olduğunu görüyoruz. Güvenlik tehdidi direkt Türkiye'yi ilgilendiren bir konu değil. Bunu Avrupa da deneyimledi.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısından dolayı, 'İstanbul'a gitmem' diyen insan, Brüksel'de yaşanan saldırının ardından 'Brüksel'e gitmem' dedi mi? Demedi. Demek ki Türkiye konusunda ciddi bir algı problemi var. Türkiye bizim üçüncü büyük destinasyonumuz ve bu bizim için çok önemli. Normal bir sezonda ortalama 2 milyon kişiyi Türkiye'ye getiriyoruz. Bu yıl bu sayı 1 milyon olarak gerçekleşecek.

Uçuş Planlamaları Erkenden Yapılmalı

Peki eski başarılı günlere dönmek için neler yapmalıyız? Birinci olarak Rusya pazarının açılması önemliydi. Çünkü, Rusya vizesiz işleyen, güçlü bir pazar. Ruslar tatillerini kısa sürede planlayan seyahatçiler, bu nedenler pazar kısa sürede eski haline gelecektir.

Burada 7 bin 200 kilometrelik harika bir sahil ve iyi bir turizm alt yapısı var. Önemli olan bu alt yapının ayakta tutulması. Burada çok önemli bir nokta daha var: Özellikle Antalya'ya dönük uçuş olanaklarının artırılması gerekiyor.

Bu amaçla, yakıt destekleri önceden sağlanmalı ve uçuş planlamaları erkenden yapılabilmeli. Antalya için başımıza gelebilecek en kötü şey; uçuş olanaklarının daralmasıdır. Bizim ana rezervasyon dönemlerimiz ocak, şubat ve mart ayları. Bu dönemde özellikle ailelerin rezervasyon yaptığını görüyoruz. Bu süreçte Türk partnerlerimizin iş birliğine ihtiyaç duyacağız.

Erken Rezervasyon Oranı Azalıyor

Türkiye gelmeyi planlayan seyahatçiler, tatil planlamaları artık daha kısa süre kala yapılıyor. Erken rezervasyonun daha az yapıldığını görüyoruz. Ocak, şubat, mart aylarında iyi bir planlama yaparsak, kısa vadeli tatil planlamalarında da bir başarı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Fiyat önemli ama burada marjların da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bunu birlikte çalışarak başarabiliriz. Bu şekilde 2017, 2016'dan daha iyi olacaktır".

yukarı çık
0
Paylaşım