Menu
RSS

Türel’in Ücretsiz Sahil Vaadi Bitti Mi ?

Türel’in Ücretsiz Sahil Vaadi Bitti Mi ?

Menderes Türel'in göreve geldikten sonra “Ücretsiz Konyaaltı Plajı Antalya’ya iyi gelecek” sloganıyla yola çıktığı projenin ömrü uzun sürmedi. Türkiye’nin ve Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde vatandaşlara ücretsiz şezlong ve şemsiye uygulamasının artık görevliler tarafından “parasını ödemeyenlerin elbiseleri atılacaktır.” uygulamsına dönüştürüldüğü gözlendi.

Antalya Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel göreve geldikten sonra “Ücretsiz Konyaaltı Plajı Antalya’ya iyi gelecek” sloganıyla çıkmış olduğu sahil projesi uzun ömürlü olmadı.

Konyaaltı Sahili Akdeniz Bulvarı Sealife Otel karşısındaki alanda düzenlenen törenle startını vermiş olduğu ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirmiş olduğu açılışta konuşan Menderes Türel, Konyaaltı Sahili’nde şezlong, şemsiye, duş, internet ve engelli bireylere özel olarak hazırlanan ve tüm bu hizmetlerden ücret alınmayacağı müjdesini vermişti.

Menderes Türel'in “ücretsiz sahil” projesi için vermiş olduğu vaatlerinin uzun sürmediği gözlenen dünyaca ünlü sahilimiz Konyaaltı plajında, görevliler tarafından “ücret ödemeyenlerin eşyaları atılacaktır” anonslarıyla yankılanıyor.

Ücretsiz 5 Yıldızlı Halk Plajı

“Ücretsiz Konyaaltı Plajı Antalya’ya iyi gelecek” sloganıyla büyük bir gövde gösterisi yapılarak Türel tarafından açılışı gerçekleştirilen ücretsiz sahil pjosesinin uzun ömürlü olmadığı gözlendi.

Türkiye’nin ve Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde şezlong, şemsiye, duş, internet ve engelli bireylere özel olarak hazırlanan ve tüm bu hizmetlerin ücretsiz olacağı söylenen vaatler sadece sözde kaldı.

Ücretsiz 5 yıldızlı halkı plajı olarak nitelendirilen Konyaaltı halk plajında şu günlerde görevliler tarafından “ücret ödemeyen vatandaşların eşyaları atılacaktır.” onansları yapılması ise, “yapılan açılışlar sadece şovdan ibaret” yorumlarına neden oldu.

Yapılan Açıklamalar Ne Oldu ?

Göreve geldikten sonra ilk icraat olarak sahillerden başlayan Menderes türel açılışta yaptığı konuşmasındaHalkı memnun etmek için belediyecilik yaptıklarını özellikle vurgulayarak sahili Antalya halkına peşkeş çektiklerini söylemişti.

Menres Türel açılışta yaptığı konuşmada, “Artık Antalyalılar Konyaaltı Sahili'nden, nimetlerinden bir tek kuruş ödemeden istifade edebilecekler. Seçim öncesinde ne demişlerdi.

‘Menderes Türel göreve gelmesi halinde sahillerini birilerine peşkeş çekecek, halka sahilleri kapatacak, sahili sermayeye teslim edecek.’ İnsan biraz utanır. Peşin hükümlü olmak çok üzücü bir hadisedir.

Dün onları söyleyenler bugün gelecekler, bu sahilden en iyi şekilde istifade edecekler. Belki utanırlar. Halkın sahilini halka teslim ediyoruz. Evet ‘Konyaltı Sahilini peşkeş çekecekler’ söyleminin içinde bir tek doğru var.

Biz bugün Konyaaltı Sahilini Antalya halkına peşkeş çekiyoruz. Konyaaltı Antalya’nın mücevheridir. Bu mücevheri halkımıza hediye ediyoruz. Konyaaltı Sahili bütün Antalyalı halkımızındır. Tapusu millettedir. Başka kimsede değildir” diye konuşmuştu.

Şimdi Ne Değişti ‘de Ücretli Oldu ?

Başkan Türel yaptıklarıyla halkçı bir belediye oldukları vurgusu yaptığı açılış konuşmasında “parası olanda olmayanda halktır” diyerek“biz halkçılığı halka hizmet ederek yapıyoruz. Sözde yapmıyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Başkan Türel konuşmasının devamında ise, “Konyaaltı Sahili'nden, Konyaaltı’nda yaşayan vatandaşlarımız ne kadar faydalanma hakkına sahipse, Kepez, Döşemealtı, Aksu ve Muratpaşa’daki kardeşim de aynı şekilde faydalanma hakkına sahiptir. Bu ülkede 1940’lı yıllarda kıyafeti düzgün değil diye insanlarımızın Beyoğlu’na sokulmadığı günleri biliriz.

Neden? Onlar vatandaş, diğeri halktı. İşte artık bu seçilmişler, bu elitistlerin ezberleri bozulacak, halkımızla birlikte Konyaaltı Sahili'nden istifade edecekler. Konyaaltı onlarındır, halkındır, herkesindir.

'Parası olan vatandaş, diğeri halk.' Bu bizim defterimizde yazmaz. Parası olan da olmayan da halktır. Biz herkes için, bütün milletimiz için çalışıyoruz.” diye konuşmuştu.

Hani “Hizmetinizle Halkçıydınız”

Konyaaltı Sahili'nden her türlü hizmetleri ücretsiz vereceklerini belirten başkan Türel, “Sahili Antalya’ya kazandıran, halkla buluşturan halkçılardanız. Biz, hizmetimizle halkçıyız.

Sözde değil, özde halkçıyız. Biz halka hizmetin Hakka hizmet inancıyla çalışan belediyeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi Konyaaltı sahilinde gelinen nokta ise, görevliler tarafından “ücret ödemeyen vatandaşların eşyaları atılacaktır.” onansları noktasına gelerek verilen sözlerin unutulduğunu hatırlatmak isteriz.

HergünMedya

yukarı çık
0
Paylaşım