Menu
RSS

Türkiye'nin İlk Turistik Denizaltısı Nemo Antalya’da Gün Sayıyor

  • Yazan 
Türkiye'nin İlk Turistik Denizaltısı Nemo Antalya’da Gün Sayıyor

Turizmci ve turist denizaltına iniyor. Türkiye'nin ilk turistik denizaltı Nemo, Kanarya Adaları'ndan çıktığı yolculuğun ardından Antalya'ya geldi. Denize indirilen Nemo, Nisan ayında Alanya’da başlayacak turlar için gün sayıyor. Türkiye'nin ilk turistik denizaltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olacak.

20 metre uzunluğunda, 4 metre eninde, 6.5 metre yüksekliğinde ve 106 ton ağırlığında, 48 kişilik ithal denizaltı, ‘Türkiye'nin ilk turistik denizaltı’ olma özelliğini taşıyor.

IHS Travel ve Touristfly tarafından Türkiye’ye getirilen denizaltı ilk misafirlerini Nisan ayının ilk haftasında görkemli bir açılışla ağırlayacak.

HER GÜN 6 TUR DÜZENLENECEK

Yurt dışından ithal olan denizaltı 110 metreye kadar inebiliyor. Denizaltında, 80 saat boyunca 48 kişiye kadar yetebilecek oksijen tüpleri ve malzemeler bulunuyor. Her gün, günde 6 kez düzenlenecek turlarda aşağıda kalış süresi bir saat ile sınırlı tutulacak.

TÜM OLUMSUZLUKLARA KULAĞIMIZI TIKADIK

IHS Travel ve Touristfly Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre YAVUZYİĞİT, neden denizaltına yatırım yaptıklarını şu sözlerle anlattı: “Konu turizm olunca bir taraf sürekli olumsuzluklardan bahsediyor, başka bir taraf ise yapılması gerekenlerden... Tüm olumsuz yaklaşımlara, negatif düşüncelere kulağımızı tıkadık ve TÜRKİYE için bir ilki gerçekleştirdik.

Türkiye'nin ilk turistik denizaltısına sahibiz. Bu süreçte bize destek olan ve inancımız paylaşan tüm kurum ve kuruluşlara tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz. IHS Travel ve TOURISTFLY olarak kurulduğumuz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz her işte fark yaratmaya devam ediyoruz. Turizm anlayışına yeni boyutlar getirmeye devam ediyoruz” dedi.

SUALTI ZENGİNLİKLERİMİZİ ETKİN KULLANMALIYIZ

Türk turizmine yeni bir soluk getirmek için böyle bir projeye başladık. Yerli ve yabancı turistlerimize farklı ve eşsiz bir deneyim yaşatmak, denizaltı dünyasının keşfedilmemiş güzelliklerini göstermek için turlarımıza başlayacağız. Konuklarımız için özel bir rota belirledik ve 40 metre derinlikteki kanyonları gezdireceğiz. Denizaltı 11 ay boyunca turlarına devam edecek. Özellikle günümüz piyasa şartlarının olumsuzluklarını düşündüğümüzde yenilikçi fikirlere açık olmak ve sektörü bir adım daha ileriye taşımak bizim için bir ayrıcalık. ‘Submarine Turkey’, yalnızca turistik amaçlı düşünülmemeli.

Amaçlarımız arasında kıyılarımızın ve sualtı zenginliklerimizin daha etkin kullanılması da var. Neden bizim de deniz ve denizaltı hakkında yerli yapım filmlerimiz, dizilerimiz olmasın. Bu eşsiz deneyim, bu güzel kıyılar ve sualtı zenginliklerimiz hepimize açık olmalı.”

2017 YILINDA BİR DENİZALTI DAHA GELİYOR

Bu ilk adımımızdı. 2017 yılında Türkiye’ye bir denizaltı daha getiriyoruz ve ileride de kendi denizaltımızı yaparak Türk turizmine kazandırmak istiyoruz" dedi.

TÜRKİYE’NİN NEMO’SU

Finlandiya'da imal edilen NEMO, Mark IV serisinin 10'uncu denizaltısıdır. 3’ncü nesil turistik denizaltı NEMO, 48 yolcu ve 2 pilot kapasitesi ile dünyanın en gelişmiş teknolojisine ve en sıkı emniyet sistemlerine sahip bir turistik denizaltıdır. Yüksek batarya kapasitesi ile 10 saat kesintisiz seyir imkânı ve 72 saate kadar sualtında kalabilme özelliğine sahip olan NEMO aynı zamanda sualtında yüksek manevra kabiliyeti ile dikkat çekmektedir.

NEMO aynı gün içerisinde dışarıdan hiçbir destek almadan 10 dalış yapabilir. Dalış ve trim sistemleri NEMO'nun 1 dakikadan az sürede dalış ve satıh yapmasını ve sualtında teknenin rahat kontrolünü sağlar. NEMO’nun içindeki hava, oksijen takviyesi ile tazelenerek ve klima ile sürekli serin tutularak dalış süresince yolcuların konforlu ve sağlıklı bir gezi geçirmelerini sağlar.

NEMO, 2015 yılı içinde, bataryasından camlarına kadar tam bir modernizasyon sürecinden geçirilmiştir. Sahil yedekleri dâhil, batarya şarj sistemi ve hava kompresörleri de yenilenmiştir. NEMO Ekim 2015 ayında GL/DNV'in sıkı ve taviz vermez denetiminden geçerek GL/DNV sertifikasını başarı ile almıştır.

yukarı çık
0
Paylaşım