Menu
RSS

Ümit Uysal’dan Menderes Türel’e Sert Cevap

Ümit Uysal’dan Menderes Türel’e Sert Cevap

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal arasındaki tartışma giderek alevleniyor. Başkan Türel'in, "Ümit Uysal, Süleyman Evcilmen'den belediyeyi borçsuz aldı" iddiası ortalığı karıştırdı.

Muratpaşa Belediyesi kamuoyuna gönderdiği açıklamada o iddiaları yalanladı.

İşte O Açıklama;

KAMUOYU DİKKATİNE

Enerya ve ASAT’ın açtığı çukurların, kırdığı asfaltın geç tamir edilmesi ya da uzun süre bekletilmesi ile ilgili olarak; kimseyi rencide etmemeye özen gösterdiğimiz, uyarı niteliğinde bir açıklama yapmıştık.

Ancak; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Menderes Türel’in, bu açıklamamıza hırçın bir şekilde, asfalt ve yol konularını da aşarak geniş kapsamlı bir karşılık verdiğini hayretle gözledik.

Hizmetle görevli kamu kurumları arasında polemik ve hırçınlık gereksizdir. Bugüne kadar, açıklamalarımızda nazik ve yapıcı üslup içinde olmaya özen gösterdik ve öyle de kalacağız. Ancak, ortaya atılan iddialara cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

1. Muratpaşa Belediyesi’nin 2 yıl öncesine kadar borçsuz olduğu iddiası yalan değil, kuyruklu yalandır.

Görevi devraldığımız tarih olan 2 Nisan 2014 tarihinde Muratpaşa Belediyesi’nin borcu 47 milyon 719 bin 514.18 TL’dir.

Belediyemiz bilgisayar ve muhasebe kayıtları bütün ilgililere açıktır. Daha sonra tarafımızca bir miktar borçlanma yapılmıştır.

Bu borçlanma; makina parkı yenilemesi, asfalt üretim tesisi, bitki üretim tesisi imalatı gibi hizmet alanlarında kullanılmış uzun vadeli, çevrilebilir makul borçlardır ve kapsamı itibariyle örneğin Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanmalarıyla kıyaslanmayacak oranda ölçülüdür.

Ödeme güçlüğümüz de söz konusu değildir.

2. Önceki dönemlerden tarafımıza intikal eden, kökü Antalya Belediyesi dönemine kadar uzanan ve imar uygulamaları sonucu ortaya çıkan kamulaştırmasız el atma tazminat borçları, Sn. Menderes Türel’in tahayyülünün çok üstündedir.

‘Biz de 18 milyon TL borç ödedik’ şeklindeki açıklaması, geçmişte görev yapanların üzerimize bıraktığı kamulaştırma borcunu anlayamadığını göstermektedir.

Zira belediyemize yönelik kamulaştırma davalarının kapsamı yaklaşık aşağıdaki gibidir;

  • Sonuçlanmış dava (anapara olarak) 50 Milyon TL,
  • Halen görülmekte olan sonuçlanması muhtemel dava 80 Milyon TL,
  • Henüz açılmamış ancak dava açılması muhtemel miktar 900 Milyon TL’dir.
  • Belediyemizin yıllık gerçekleşen bütçesi de yaklaşık 190 Milyon TL’dir.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Menderes Türel’in anlayabileceği şekilde anlatmak gerekirse; Şarampole ray döşemek için Antalya Toptancı Hal ve Otogar gelirlerini 2028 yılına kadar ipotek etmiştiniz ya, o borçla kıyaslanamayacak ölçüde büyük bir borç potansiyeli söz konusudur.

Başta Muratpaşa Belediyemiz olmak üzere tüm belediyeler, TBMM müdahalesi olmaksızın, çözülemeyecek boyutta bir sorunla karşı karşıyadır.

Sayın Başkan Türel’den, önceki dönemlerden gelen kamulaştırmasız el atma davalarından kaynaklanan borçlar konusunda, politika yapmasını ya da politik rant arayışına girmesini değil çözüme katkı vermesini beklemekteyiz.

3. Bu tablodan yılgınlığa düşmemiz asla söz konusu değildir. Hizmetlerimiz gümbür gümbür artarak ve yayılarak devam etmektedir.

4. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Menderes Türel, yapıcı açıklama ile kazılan yolların, bozulan asfaltların bir an önce tamirini sağlayacağına bize saldırma yoluna gitmiştir.

ASAT tarafından 2016 yılı Ocak ayında Fener, Yengün, Kızıltoprak ve Yeşilbahçe Mahallelerimiz de, cadde ve sokaklar kazılmış ancak henüz kapatılmamıştır.

Tehlike oluşturan bozuk yol ve çukurlar ise, vatandaşlarımızın güvenliği açısından belediyemiz ekiplerince anında kapatılmıştır.

Yolları Kazan İdarelerin, Kapatmakla Yükümlü Olduğu Açıktır

Altyapı çalışma kararları; Muratpaşa Belediyesi’nin de 1 kişi ile temsil edildiği Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı AYKOME Genel Kurul Toplantıları’nda alınmakta ve izinler bu kurum aracılığıyla verilmektedir.

AYKOME tarafından verilen izinler sonrasında, belediyemizden, refakatçi olarak sadece 1 teknik eleman talep edilmektedir. Ayrıca 22.10.2015 tarihli AYKOME Genel Kurulu’nda; 4. Madde olarak görüşülüp oybirliği ile alınan ve tüm altyapı çalışmalarını kapsayan kararda,

“kısa sürede zeminin eski haline getirilmesine” denilmesine rağmen Fener Mahallemiz başta olmak üzere birçok mahallemizde 2016 yılı Ocak ayı ilk haftasında çalışmalar başlatılmasına rağmen henüz ‘zemin eski haline’ getirilmemiştir.

Altyapı yatırımları değil, bu yatırımlar sırasında gösterilen özensizlik, uzun süre devam eden hafriyat ve tamir edilmeyen asfaltlar konusunda yaptığımız uyarı niteliğindeki açıklamamızın bir gün sonrası yani 25 Mart 2016 Cuma günü (bugün) ASAT ekipleri, Fener Mahallemiz ’de, yeşil alanlarda değil kazı yaptığı yollarda asfaltlama için düzenleme çalışması yapmaya başlamıştır.

3500 ton asfalt verildiği iddiası da gerçek dışı olup sadece ve sadece Konuksever Mahallemiz ’deki yollar için 650 ton asfalt aktarımı yapılmıştır. Başkaca bir aktarım da söz konusu değildir.

Sayın Menderes Türel Başkanı, sakin, yapıcı ve iyi niyetli bir şekilde konuları ele almaya davet ediyor, Antalya’mız ve Muratpaşa’mızın yararı için her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu kamuoyu ile saygılarımızla paylaşıyoruz.

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ

yukarı çık
0
Paylaşım