Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

%59 Hayır'ın Antalya'ya Faturası VER MEHTERİ VER!

%59 Hayır'ın Antalya'ya Faturası VER MEHTERİ VER!

Demokrat Parti (DP) Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, Antalya Valiliği tarağından yayınlanan alkol yasağı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Kartal, sarhoş olup insanları rahatsız edenlerle mücadele edilmesi gerektiğine katıldığını,

ancak bu kararla Valilik mücadeleden daha çok miktarı ne olursa olsun miktarı ne olursa olsun piknik alanı, plaj vb. gibi açık alanlarda içki içmeyi yasaklamıştır dedi.

Kartal açıklamasında şunlara değindi;

“Cumhurbaşkanının sık sık vurguladığı “kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz” sözlerinin bir kez daha aslında gerçeği yansıtmadığını iktidarın atadığı valilerin uygulamalarından anlamış bulunmaktayız. Valilik, içki içip halkın huzurunu bozanlarla mücadele etmek istiyorsa bu ülkede bununla ilgili çok sayıda yasa vardır.

Elbette sarhoş olup huzuru bozanlar yasalardaki yaptırımlara tabi tutulmalıdır. Ancak valilik, sarhoş olup huzur bozmayı değil, miktarı ne olursa olsun piknik alanı, plaj vb. gibi açık alanlarda içki içmeyi yasaklamıştır. Yasak kararına aykırı hareket edenlerin cezalandırılacağı ilgili ‘Gerek Polis Vazife Salahiyetler Kanununda, gerekse Kabahatler Kanununda ilgili maddeler vardır.

İlginç olan Valiliğin Kabahatler Kanununun Sarhoşluğu düzenleyen 35. Maddesinden değil, Emre Aykırı Davranışı düzenleyen 32.maddeden cezalandırma isteğidir. Bu da göstermektedir ki bu içki yasağı keyfi bir emirdir. Antalya’ya zararlı, anti demokratik kararından bir an önce vazgeçilmelidir.

Mevcut yasalarımıza göre açık alanlarda alkol içmek değil, başkalarına rahatsızlık verici faaliyetlerde bulunmak suç teşkil etmektedir. Bilindiği üzere Antalya, turizm ile geçinen, kent kültürü oturmuş bir şehrimizdir.

Mevcut durumun daha da sertleştirilerek, her türlü açık alanda içki tüketiminin engellenmesinin gerekçesi nedir?

Antalya'da bu gibi durumlarda bir suç patlaması yaşanmıştır da bizlerin mi haberi yok?

Piknik alanları, sahiller gibi kentli insanların başkalarını rahatsız etmeden içtiği alanlarda içkiyi yasaklamanın, kent kültürüne zarar vereceğini düşünmüyor musunuz?

Eğer açık alanda alkol tüketiminde kenti huzursuz edecek bir sorun varsa, niçin sorun çıkaranları daha çok denetleyecek önlemler almak yerine, kimseye zarar vermeden alkol alanları da cezalandıracak bir yöntem tercih ediyorsunuz?

Antalya demek, "plaj" , "sahil" demektir. Antalya demek; AÇIK ALAN demektir.

Valiliğin oluru ile yayınlanan bu yasak bizce %59 Hayır'ın Antalya'ya faturasıdır”

yukarı çık
0
Paylaşım