Menu
RSS

Yüzlerce Kişi Hep Bir Ağızdan Haykırdı: Tecavüzcüyü Aklama Yasasına Hayır!

Yüzlerce Kişi Hep Bir Ağızdan Haykırdı: Tecavüzcüyü Aklama Yasasına Hayır!

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, Salı günü mecliste görüşülecek olan ve kamuoyunda tecavüzcüleri aklama yasası olarak ta bilinen yasanın geçmemesi için var güçleri ile mücadele edeceklerine ant içtiler.

Eyleme katılımcı kuruluşlar adına açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, konuşmasının sonunda yasayı temsilen yırttı attı.

Eyleme CHP MYK Üyesi ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya milletvekili Devrim Kök, Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın’da katıldı.

Deveci “Türkiye ekonomik krizin girdabındayken, her gün binlerce işyeri kapanırken, işsizlik oranları %11-12'lere tırmanmışken, maden kazasında ölenler olmuşken, bir çocuk açlıktan ölmüşken, içerde ve dışarda terör belasıyla boğuşurken, sınırlarımızda savaş yaşanırken, ege denizinde ki adalar ve Kıbrıs teslim ediliyorken” diye ülke gündemini değerledikten sonra yasa hakkında sert tanımlamalarda bulundu.

Deveci konuşmasında şunları söyledi;

“AKP'nin bir gece yarısı oldu-bitti operasyonu ile "tecavüzcüyü aklama" yasasını geçirmeye çalışması AKP'nin bilinçaltını açığa çıkartmıştır. Din sömürüsüyle yıllarca meydanlarda oy toplayanlar, Türk Halkının manevi değerlerini yerle bir ederek, sapkın bir toplum düzenine doğru götürüyor.

Toplum vicdanı, bu yasa önergesini meclise getiren, önergeye imza atan ve oy vererek destekleyen AKP milletvekillerini asla affetmeyecek ve alınlarına "tarihsel bir utanç" olarak kazıyacaktır. 20 Kasım dünya çocuk hakları gününde, çocukların istismarına göz yuman meclis haline asla dönüşmeyecektir.

Bu önerge; çocuk tecavüzlerini, "Anadolu’daki erken evlilik" kılıfına sarıp, sapıkları kurtarmaya, 15 yaşından küçük çocuklara tecavüz eden "pedofilileri" aklamaya çalışıyor. Vücudunda, aklında ve yüreğinde kara bir leke bırakan adamla; çocuk yaşta zorla evlendirilecek mağdurun, failiyle, hayat boyu yaşaması ahlak ve toplum vicdanına aykırıdır.

İsmi ne olursa olsun, şarta bağlı genel ve özel af niteliği taşıyan, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önünü açan utanç kaynağı bu önerge reddedilmelidir. Bu yasanın geçmesi; Türkiye'nin "kadına karşı her türlü ayrımcılığı önleme sözleşmesi " CEDAVV ve Avrupa konseyi sözleşmesindeki Türkiye'nin attığı imzaların, boşa çıkması demektir.

Bu yasa geçerse; toplumsal baskının yoğun olduğu küçük yerleşmelerde, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önü açılacaktır. Bu önerge reddedilmelidir.

Çocukların geleceğinin ellerinden alınmasına; tecavüzcüsüyle evlendirilen mağdurun her gün yeniden travma yaşamasına, suçun ve suçlunun meşrulaştırılmasına yol açan bu önergenin meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz.

Ülkemize bu ayıbı yaşatmayacağız ve insanlığa sığmayan bu önergeyi yırtıp atacağız.

KATILIMCI SİVİL TOPLUM KURUMLARI

1             ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ
2             ANTALYA BAROSU
3             ANTALYA MESLEK ODALARI EŞ GÜDÜM KURULU
4             ANTALYA TAHTACILARI EĞİTİM KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ
5             ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
6             CUMHURİYET HALK PARTİSİ ANTALYA İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARI
7             CUMHURİYET HALK PARTİSİ ANTALYA İL VE İLÇE GENÇLİK KOLLARI
8             CUMHURİYET HALK PARTİSİ ANTALYA İL VE İLÇE KADIN KOLLARI
11           DİSK
12           EĞİTİM-İŞ
13           EMEKLİ-SEN
14           HACIBEKTAŞ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI
15           HALK EVLERİ ANTALYA ŞUBESİ
16           HALK-DER
17           KAD-DER
18           KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ
19           MALİ MÜŞAVİRLER ODASI (KADIN KOMİSYONU)
20           MURATPAŞA BEL.ALYAZMA GRUBU
21           TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER GRUBU
22           ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİ
 
yukarı çık
0
Paylaşım