Menu
RSS

Başkan Tütüncü Kepez'e 60 Okul Kazandırdı

Başkan Tütüncü Kepez'e 60 Okul Kazandırdı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, arazi ve imara ilişkin problemleri çözerek ilçeye 60'a yakın okul binası kazandırdıklarını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, yeni haftanın ilk mesaisine öğrencilerle başladı. Başkan Tütüncü, okul yönetiminin ve okul aile birliğinin daveti üzerine Hüseyin Ak Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Ziyarete Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da eşlik etti. Öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Tütüncü, okul idaresi, okul aile birliği üyeleri ve öğretmenlerle eğitim üzerine sohbet etti ve taleplerini dinledi.

Başkan Tütüncü, göreve geldiği günden bugüne 60'a yakın okul binasını Kepez'e kazandırdıklarını kaydederek, şöyle dedi:

“Diyecekler ki okulları Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler yapıyor. Ama okulların arazilerinin arsa ve imara ilişkin problemlerinin çözülmesi tamamıyla belediyelerin omzundadır. Milli Eğitim Bakanlığı, bir tane okul yapıyor ve o okulun maliyetinin yaklaşık iki katı kadar parayı arsaya vermek zorunda.

Bakanlık, arsa parası verince 3 tane okul yapacağı yere 1 tane okul yapabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, belediyelere diyor ki, bize okul arsası üretebiliyorsanız okul yaparız. Kepez Belediyesi olarak okul arsalarını ürettiğimiz için Antalya'nın eğitim yatırımlarından aslan payını alan bölgesi Kepez'dir."

Tütüncü, Hüseyin Ak Okulu'na, ek okul binası yapılmasıyla alakalı süreci başlattıklarının da müjdesini verdi. Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra sınıflara giderek, öğrencilerle sohbet etti ve onların isteklerini dinledi.

yukarı çık
0
Paylaşım