Menu
RSS

Başkan Tütüncü: Zaman Fedakarlık Zamanı

Başkan Tütüncü: Zaman Fedakarlık Zamanı

Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetine devam edilmesi gerektiği çağrısını yineleyen Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, zamanın şartlarının fedakarlık gerektirdiğini söyledi.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, bazen zamanın şartlarının fedakarlık gerektirdiğini belirterek, Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetlerine devam edilmesi gerektiği çağrısını yineledi.Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan bu yana meydandaki nöbete eksiksiz katılan Başkan Tütüncü, vatandaşların gösterdiği bu hassasiyeti devam ettirmesi gerektiğini vurguladı.

Meydana gelen binlerce Antalyalıların yoğun ilgisiyle karşılayan Tütüncü, davet üzerine yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Zaman Fedakarlık Zamanı

Demokrasi nöbetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine kadar devam ettirilmesi gerektiğini belirten Tütüncü, bu konuda şikayetleri olanlara, Çanakkale Savaşı gibi Türk insanının zorlu şartlara göğüs germesi örneklerini sıraladı.

Çok çetin kış şartlarının olduğu Çanakkale’de ecdadımızın 18 ay savaştığını hatırlatan Tütüncü, şöyle konuştu; “Bizim ecdadımız Çanakkale de tam 18 ay savaştı. O soğukta tam 2 kış geçirdi. Elbette o savaşı kendileri için vermediler.

Bu bayrak inmesin, bizden 100 yıl sonra torunlarımız bu topraklarda bağımsız olarak yaşasınlar diye. Zaman gelir artık siz kendiniz için yaşamazsınız. Zamanın şartları sizi büyük fedakarlığa sevk eder. Biz kelimenin tam anlamıyla şu an bur kurtuluş mücadelesi içindeyiz.”

Burayı Filistin Gibi Yapmak İstediler

Sivil vatandaşların hayatlarını normal akışında sürdürürken devlet büyüklerinin çok çetin bir ulusal kurtuluş mücadelesi verdiğini anlatan Tütüncü, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bu denli çetin bir savaş görmediklerini söyledi.

Hainleri ihanet tuzakları başarılı olması durumunda bu toprakların insanları olarak bugün burada olamayabileceklerini dile getiren Tütüncü, “Ve belki gönderlerimize bir başka ülkenin bayrağı çekilecekti.

Devlet büyüklerimiz olayın sıcaklığından dolayı, yaşananları tam olarak ifade edemiyor olabilir. Geçirdiğimiz tehlike, çok büyük bir tehlikeydi. Hala hainler belli yerlerde pusu kurmuş, dumanlı bir havayı bekliyor.

Burayı Filistin, Suriye yapmak için büyük bir gayret içindeler. Onların buna zemin bulamaması, erteledikleri hainliği gerçekleştirememeleri, vatansever olan sizlerin meydanları terk etmemesi sayesinde. Bu yüzden sizin burada olmanız çok anlamlı” diye konuştu.

Bizi Hazin Bir Son Bekliyordu

Yoğun bir dönemden geçileceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verene kadar inançla nöbete devam etmek gerektiğini belirten Tütüncü, “Kimimizin yavruları, eşleri evlerinde, onlardan ayrı kalıyoruz.

Kimimizin yavruları burada soğuk taşın üzerinde yatıyor. Ama 15 Temmuz da bu hainlerin planları tutsaydı, çok daha zor şartlarda olacaktık belki. Ege sahiline vuran Aylan bebeği hatırlıyorsunuz değil mi?

Bu meydandaki yavruları bir hazin son bekledi. Türkiye Cumhuriyeti devletini böyle bir hazin sona götürmek istediler” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım