Menu
RSS

Çankaya’da esaslı yatırım dönemi başlıyor

  • Yazan 
Çankaya’da esaslı yatırım dönemi başlıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2B problemi çözülen Çankaya Mahallesi’nde, yeni dönemde esaslı yatırımları başlatacaklarını söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, hizmet taleplerini yerinde dinleyip çözüm üretmek amacıyla Çankaya Mahallesi’ndeki semt pazarını gezdi. Başkan Tütüncü, birkaç ay önce de ziyaret ettiği pazarda esnafa bol kazanç, vatandaşlara da hayırlı alışverişler dileğinde bulundu.

Esnaf ve vatandaşlar da Tütüncü’ye bölge ve pazarla ilgili hizmet taleplerini ilettiler. Tütüncü de dile getirilen sıkıntıların çözümü için gerekenin yapılacağını ifade etti.

2B’yi çözdük

Tütüncü, 2009 yerel seçimlerinde Çankaya Mahallesi’ne vaat ettikleri 2B probleminin çözümünü 1. döneminde yerine getirdiğini hatırlattı. 2B probleminden dolayı geçtiğimiz dönem bölgede kalıcı yatırımlara ağırlık veremediklerini dile getiren Tütüncü, “2B probleminin ortadan kalkmasıyla birlikte Çankaya Mahallesi sakinlerimizin talep ettikleri, sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel alandaki esaslı yatırımları bölgeye kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız.” açıklamasını yaptı.

Asfalt ve kaldırım tamam

Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönemde Çankaya Mahallesi’nin, siteler bölgesindeki tüm sokaklarının sıcak asfaltını ve kaldırımını yaptıklarını belirtti. Tütüncü, Antalya’nın ilk seyir terasını da kent merkezinin, Bey Dağları’nın ve denizin panoramik izlenebildiği mahallenin güneyindeki Masa Dağı’na inşa ettiklerinin altını çizdi. Tütüncü, Seyir terasının, Çankaya Mahallesi’nin prestijini artırdığını da kaydetti.

İlk seyir terası yapıldı

Tütüncü, yeni dönemde de Masa Dağı eteklerindeki yeşil alan düzenlemesi çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Mahallenin kuzeyinde ve güneyinde yeni yollar açtıklarını anımsatan Tütüncü, önümüzdeki aylarda mahallenin doğu ve batı yakasında yeni yollar açarak bölgeyi şehir merkezine bağlayacaklarını aktardı.

Bölgenin okul binası ihtiyacını karşılamak için de gayret gösterdiklerine değinen Başkan Tütüncü, seçim kampanyası döneminde mahalleye kazandırma sözü verdiği 10 derslikli ortaokul binasının yapımının tamamlandığını anımsattı.

Bölgeye dev yatırımlar geliyor

Çankaya Mahallesi’nin sınırındaki Göçerler bölgesine 1000 yataklı şehir hastanesi yapılacağını anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, hastane yatırımının bölgenin değerine değer katacağını bildirdi.

Tütüncü, mahallenin kuzeyinden Korkuteli kavşağı ile Havaalanı kavşağı arasında yeni bir yol açılacağının da müjdesini verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım